Piret
Minu esimene õpetaja oli väga hea. Meie klass läks ekskursioonile teise õpetajaga kuid mina unustasin selle sootuks ära ja läksin hommikul kooli, aga kuna meie klassist kedagi polnud, siis hakkasin kartma ja pugesin õpetaja laua alla peitu. Kui õpetaja avastas et seal olin, siis hoolitses ta minu eest väga hästi ja aitas mul ilusasti koju jõuda. Selliseid õpetajaid on väga vâhe, kes sinu eest niimoodi hoolitsevad.

Sille
Kui esimese klassi läksin, olin aktusel üsna nutune, kui meid emmedest lahutati, et koos uue klassiga saali kõndida. Minu esimene õpetaja hoidis mind terve aktuse aja süles, et ma ei kardaks. Ta oli üldse väga lahke, õrn ja ei karjunud meie peale kunagi, kutsus meid kogu klassiga külla ja oli soe, avatud inimene. Kahjuks kolisin teise klassi minnes uude kohta ja maha see armas õpetaja minust jäi…

Merle
Oma täitsa esimest õpetajat ei mäleta. Kuna olin 6-aastane ja käisin oma esimeses koolis vaid pool õppeaastat. Peale venna surma vahetasime elukohta ja kolisime linna. Sealt mäletan oma esimest õpetajat väga hästi. Nimeks oli sellel imetabasel naisel Triinu. Kõige paremõpetaja. Väga toetav ja kaitsev oli. Kuna olin välimuselt teistest veidi erinev, oli selline toetus õpetaja poolt hädavajalik. Aitäh talle.

Doris
Esimest õpetajat mäletan väga hästi, ta oli küll range ja nõudlik, kuid samas hooliv. Vanem naisterahvas, kelle enda tütar alustas samas klassis kooliteed. Kandis paksu klaasiga prille ja armastas kasutada eriti vänge lõhnaga parfüüme nii, et päeva lõpuks oli alati peavalu. Kehalise tundide järel mäletan klassis kraanikausi ümber tunglevat janust lasteparve, kelle ta karmil käel laiali kupatas sõnadega: ’Lapsed ei joo kylma vett’! Või me siis teda kuulasime. Aga esimene õpetaja on ikka kuidagi kõige armsamaks ja südamelähedasemaks jäänud.

Kerstin
Minu esimene õpetaja oli Triin Pärlin. Ta oli hästi pisikest kasvu ja armas. Ta oli nii väike, et isegi mina, kes ma olin klassis kõige väiksem ja kartsin kõige rohkem, kiindusin temasse kohe ja niimoodi käe külge klammerdunult ma selle esimese kooliaasta veetsin. Kui esimese klassi lõpus saime teada, et tuleb uus õpetaja, siis mäletan, et istusin õpetaja Triinul süles ja mõlemad nutsime lahinal. Oleks vaid kõigil lastel nii armas õpetaja vähemalt esimeses klassis, aitab tekitada usaldust kooli vastu.

Maria
Minu esimene õpetaja Soomes 30a tagasi oli ligi 50-aastane mees, väga armas ja tore, rahulik mõmmike, keda kõik armastasid ja austasid. Meelde on jäänud eriti see, kuidas ta ükskord mulle patsid punus, kuna ma ise ei saanud veel sellega hakkama. Tema oskas ka hästi lohutada, kui ma näiteks äikest hirmsasti kartsin.

Lidia
Minu esimene õpetaja oli õlgadeni tumepruunide juuste ja lahke naertasega noorem naisterahvas — ma ei mäleta tema nime, sest põhiline millega pidin algkoolis hakkama saama oli kiusamine. Vaatasin teda imetlusega, kuid kahjuks jäin alati eemalt jälgijaks. Mäletan, et püüdsin teda tihti joonistada ja korra sain tema käestki kinni hoida…

Eve
Minu esimene õpetaja oli alati korrektne, väga kõva ja selge häälega ja väga hea. Mäletan, et kui läksime klassiga õppekäigule, kõndis ta alati hästi kiiresti rivi ees ja pidime ruttu, ruttu talle järele vudima.

Liisa
Esimene õpetaja oli vanem naine, pikkade juustega ja kõik kartsid teda — tema hüüdnimi oli Nõid — ta oli nõia moodi lihtsalt ja hirmus kuri.

Irma
Minu esimesest kooliaastast on möödas päris palju aega. Mäletan, et läksin 6-aastaselt kooli 0-klassi. Meie pidime ka lõunauinakut tegema. Meie õpetaja oli väga tore ja abivalmis. Hilisemalt ta pühendas ennast laste abistamisele delfinaariumisse pääsemiseks. Kahjuks on ta manalateed läinud.

Tiina
Mäletan oma esimest õpetajat hästi — ilus ja hea õpetaja, kes kunagi ei pahandanud ega karjunud! Kui ta teise klassi lõpus ära läks, siis terve klassi tüdrukud nutsid!

Kristi
Esimene õpetaja oli Eha Vaarik. Peale kooli lõpetamist tundis huvi, kuidas ma elan ja igal aastal helistas mulle mu sünnipäeval.

Ive
Viiskümend aastat tagasi sai kooliteed alustatud! Mõni nädal tagasi käisin kooli juubelil — 150! Kohtusin oma esimese õpetajaga — tema nimi on Ilme — igati kõbus ja tore daam! Enamus klassikaaslasi oli kohal ja sai tehtud ka pilt koos klassi ja esimese õpetajaga! 1-l septembril läheb kooli juba minu tütretütar.

Mariliis
Minu esimene klassijuhataja oli Aime. Parim klassijuhataja keda võiks tahta, hästi armas ja abivalmis inimene. Meelde on jäänud see,kuidas ta alati tüdrukutele patse tegi, koju ununenud vihikud, pliiatsid ja kehalise riided justkui imeväel alati asendada suutis. Ainult ilusad mälestused.

Kateriin
Esimene õpetaja oli algklassiõpetaja, kes oli alati väga ilusasti riides, tal olid pikad värvitud küüned ja alati sirge rühiga. Mäletan, et loodusõpetuse tunnis kutsus ta mind jutustama aastaaajast talv ning kohe järgmisel tunnil ka järgmisest aastaajast. Ja olin selle peale natuke solvunud.

Jaanus
See oli ju väga, väga ammu aga nimeks oli õpetajal Lea. Mäletan, et oli kogu algkooli aja meie klassijuhataja. Lubas klassiõhtud pidada enda juures hubases kodus. (Tema kodu oli kooli lähedal) Tegi alati koolipäeva põnevaks ja oli väga hea ja soe inimene. Mäletan ka kurbust, kui pidime klassijuhatajat vahetama.

Monika
Minu esimene õpetaja oli õpetaja Maie. Väga tore ja lugupeetud õpetaja. Olin klassis ainuke laps ja tegelikult oli meil koolis ainult üks klassiruum. Kõik 1.-4. klassi lapsed olid ühes ruumis koos õppimas pisikeses metsade sees asuvas koolikeses, kus oli kõigi meie jaoks üks õpetaja.

Triinu
Minu õpetaja oli väikese külakooli üks eakamaid prouasid. Ta oli range aga samas hoidis meid väga. Kutsus meid vahel omale klassiga külla ja olid need alles vahvad korrad.

Asta
Oma esimest õpetat mäletan hästi. Tal olid väiksed lapsed ja peale tundide lõppu pidime sõpradega neid hoidma. Õpetaja elas koolimajas, meie aga pidime bussiga koju sõitma. Tihti unustas õpetaja meid oma laste juurde nii kauaks, et bussi peale me ei joudnuki. Pidime jalgsi 6 km koju tulema.

Vilvi
Esimene õpetaja oli Aino Jõgi. Ta oli väga nõudlik, meenutan siiani kuidas kirjutasin peaaegu täis vihikuid ümber, kuna käekiri oli veidi lohakas.

Marju
Minu esimene õpetaja oli äsja ülikoolist tulnud, väga noor, aga ülimalt vastutustundlik, ta tegi kõike ääretult hoolikalt. Meil oli muidugi hea meel, et tema just meie klassijuhatajaks hakkas ja algklassides andis ka tema suurema osa tunde. Me jäime talle ka üsna pikaks ajaks ainsaks klassiks, sest kui meil algklassid läbi said, läks tema lapsehoolduspuhkusele ja sai päris oma kolm last.