Kõik algas lambist. Silmapilkselt.

Hetk tagasi ei tundnud sa midagi ja äkki see juhtus. Pilk, peapööre — ning juba sa seadsidki valmis kõiki oma vaimseid tööriistu, et see süda vallutada. Ning soov püsib hoolimata sellest, mis ümberringi toimub. Sõbrad räägivad sulle paljudest muudest asjadest, mis ilmas aset leiavad, kuid sina näed silme ees vaid üht kujutist.

Sa ei saa teda peast välja isegi siis, kui oled üksi kodus. Tead, et tahad sellelt inimeselt midagi ning see, mida sa tahad, ei ole seotud vaid kire ega ihaga. See on midagi muud.

Öeldakse, et asi pole mitte feromoonides, vaid tunnetes. Tegemist oleks justkui võtmega, mis su südame avamiseks täiuslikult sobib, ilma mingi sunnita. Ja seksil pole selle kõigega midagi pistmist. Isiksused ja hinged lihtsalt sobivad.

Ning öeldagu mis tahes — meile ei meeldi inimesed ainult välimuse või käitumise pärast. Asi on olemuses, mis äkitselt su silme ees avaneb ja tõotab iga koosveedetud sekundi särama lüüa. Ning sa unistad, milline võiks küll välja näha see aeg, mis teil vaid kahekesi veeta õnnestub. Tahad, et ta oleks sinuga olles üllatunud ja helges meeleolus. Tahad olla tema elus nagu looduskatastroof — keeristorm ja tunnete tulv, jõud, millele vastu seista on võimatu.

Sa ei väsi temast kunagi, sul ei hakka temaga iialgi igav.

Abikaasa ei ole pelgalt armastus. Ta on isik, keda näed 24 tundi ööpäevas. Oled sa siis terve või haige, kenasti riides või loivad mööda maja ringi aluspesus, tunned end innukana või igavled — su partner aktsepteerib sind igas olukorras.

See tunne, et ei taha kuidagi lahkuda tekib mitte sellepärast, et vajad temalt midagi, vaid seetõttu, et suudad temaga elada ideaalses harmoonias.

Ta ei avalda sulle mingit survet.

Ta annab sulle vabaduse ja sa mõistad, et ta on teinud seda alati. Saad aru, et ta on küps isiksus hoolimata sellest, kui vana ta on. Ta on võimeline iseseisvalt õnnelik olema, sisemiselt. Ja sina oled inimene, keda ta respekteerib. Kui üks inimene teist austab, on see kõik, mida vaja. See on alusmüür ideaalsele ühisele tulevikule.

Kui ta sinuga on kena, aga ettekandja peale karjub, et toodagu talle uus salvrätik, siis peaksid teadma, et sama võib ta teha sinuga, kui ta tulevikus millegagi rahul pole.

Tõeliselt tark ja küps inimene ei väida kunagi, et just temal on alati õigus. Ta ei püüa sind isegi veenda, et tal on õigus. Miks peaks ta sulle oma vaateid peale suruma sellest hetkest alates, kui sind kohtas, muidu, kui et ta peab end sinust paremaks?

Õiget kohates aga tunned, et sul on tema elus eriline koht ja ainuüksi see tunne on imepärane!

Iga kord, kui saad tema kohta midagi uut teada, teeb see sind õnnelikuks.

Ta ei pea harrastama seitset erinevat spordiala, kirjutama näidendeid ega meeletult kihutama, et su tähelepanu köita. Seletamatul põhjusel pakub iga päev sulle tema kohta midagi uut ja huvitavat ning sa mõistad, et tema potentsiaal on hoomamatu.

See on palju enam, kui lihtsalt „ta pole igav“. Ta kasvab enda loodud aias, kus sina oled teretulnud külaline. Ja aed avab sulle oma väravad. Sa astud sisse ning ahmid endasse selle lõhnasid, jalutad seal ringi ning ei tunne kunagi igavust ega kurbust.

Kõige tähtsam — lastete teineteisel olla need, kes te olete.

Foto: Shutterstock

Te olete küll erinevates kohtades, kuid tunnete end siiski tervikuna. Aktsepteerid teda sellisena nagu ta on, sest tahad temaga tõesti koos olla.

Suhtes olles tunned mingil hetkel, et olete saanud üheks. Mõnes mõttes näib see jabur: olete ju mõlemad ikkagi eraldi inimesed, oma mõtete ja käitumisega. Paljudes asjades pole te ühel meelel, kuid tegemist pole mitte asjadega, mille üle võidelda, vaid võimalusega saavutada kompromisse. Ta on justkui sinu käepikendus, mis püsib sealsamas sinu lähedal kogu ülejäänud elu. Ta on lõppematu ja kestev. Sa ei armu mitte hetkega, vaid, päev päeva, aasta aasta järel.

Tal pole sinu ees saladusi.

See on väga oluline asi. Iga saladus, mille kohta teineteiselt uurida ei tohi, võib pöörata suhte vastu. Kui ta tahaks, võiks ta kõike, mida ütled, sinu vastu tõlgendada, kuid ta ei tee seda kunagi ega tahagi teha.

Ja kui ta ka mingil moel juhtub sind reetma, tunneb ta end nii kohutavalt, et ta tuleb ja ütleb sulle kohe. Teiste käest sa seda ei kuule, sest ta mõistab, et sina oled tema ja vastupidi.

Ta on valmis veetma kogu oma elu sinuga ning miski ei tee sind õnnelikumaks.

Sul võib kuluda pisut kannatust ja sisemist tugevust, et see asi töötaks, võib-olla pead ootama täiuslikke ja kokkulangevaid olusid. Kuid tema teeks sama.

Elu paneb su proovile. Auto läheb katki, laps jääb haigeks, sind lastakse töölt lahti. Sul pole piisavalt raha, keegi lähedastest sureb, töö on tüütu. Mõnikord oled õnnetu ilma igasuguse põhjuseta. Kuid kui teda näed, mõistad, et saate kõigega, mida elu su teele loobib, hakkama. Niikaua, kui te koos olete.

Ta võtab elu väljakutsed vastu ja saab nendega hakkama. Ta on kannatlik ja armastav ning kogu olemusega tunnetad sa seda. Ning see tunne on täiesti üleloomulikult maagiline.

Allikas: brightside.me