Jälgi ennast teie omavahelises suhtluses ja ole tähelepanelik selle suhtes, kas sa teda mitte ilmaasjata ei kritiseeri. Tee enda jaoks otsus, et näed temas pigem häid omadusi. Tee oma naisele komplimente alati, kui ta midagi positiivset ette võtab. Ja järgmine kord, kui tahad tema tegemisi kritiseerida, leia hoopis positiivne, mida esile tuua ja ära lisa oma lause lõppu, seda: "Ja see kõik on suurepärane, aga..."

2. Liigne kontrollimine

Usu või mitte, aga sul ei ole alati õigus. Ja sinu armas naine oskab tegelikult ka oma peaga otsuseid vastu võtta ja oma tegemistes edukas olla. Ära kontrolli pidevalt üle, kas ja kuidas ta mingid oma asjad tehtud sai ja eriti ära ütle talle pidevalt, kuidas neid asju tegelikult tegema peaks. Ta armastab sind rohkem, kui oled toetav ja paradoks on see, et kui oled tema suhtes toetav, siis hakkavad sulle ka tema otsused mõistlikumad tunduma, tema omakorda hakkab otsustama sinuga arvestades.

3. Naist ei kohelda objektina

Tõesti, ta on ju sinu naine, sinu parim sõber, sinu kuninganna. Ja ta väärib sinu õrnust ja lugupidamist igas olukorras. Mõtle järele, kas oled teda kohelnud ebasobivalt, kui oled olnud purjus või vihane? Kas oled talle seksi peale surunud või teinud halvustavaid kommentaare tema välimuse kohta. Kui oled selle naisega koos, siis järelikult oled valinud kogu maailma naiste hulgas just selle, kes sulle kõige paremini sobib. Kui teed maha oma naist, teed ju sellega maha iseennast ja oma valikut.

4. Sa nagu ei märkagi teda

Kuidas nii, ta on ju sinu kallis naine! Ära ole kunagi liiga hõivatud, et talle helistada, et teda märgata, et kallistada, kui ta tuppa astub. Kujuta ette nüüd tavapärast olukorda: sina istud kodus arvuti taga, naine tuleb töölt, rasked poekotid käe otsas ja hakkab koju jõudes asju lahti pakkima ja lastega, kes talle vastu jooksevad, tegelema, sina ei liiguta aga arvuti taga kulmugi. Häbi! Koer on ka perenaise saabumisel rõõmsam. Ja mis siis juhtub? Su naine kurvastab, pettub, muutub lõpuks ükskõikseks, harjub ja siis unustab sinu olemasolu, nii nagu sina oled unustanud tema. Aga sellisel juhul, kui naisel pole piisavalt tähelepanu ja tunnustust, märkab ta eriti teravalt, kui mõni teine mees tema ilu tähele paneb või tema säravaid mõtteid kiidab. Mees, ära hävita igapäevase hoolimatusega oma abielu!

5. Kasutad sõnavara, mis naist ja teie suhet solvab

No tõesti, sa pole enam teismeline, kes uurib, kuidas tema räpastele lausetele ka reageeritakse. Kui sa kasutad roppe sõnu ükskõik mis olukorras või ükskõik kelle tegemisi kommenteerides, siis tea, et iga selline sõna on sinu naise jaoks solvang. Kui sul ikka on väärikas naine.

6. Demonstreerid pidevalt oma liiga kõrgeid ootusi tema suhtes

Ükski asi, mis ta teeb, pole sinu silmis küllalt hea. Ole nüüd ikka realistlik ja ära võrdle oma naise välimust, majapidamisoskusi ega söögitegemisvõimeid eelnimetatud alade maailmakuulsate tippudega. Kõik on inimesed ja annavad oma parima. Ega sinu naine ju ka ei ütle, et iga normaalne mees teenib investeerimisega miljoni, aga kus sinu raha on?

7. Sa ei aita oma naist majapdamistöödes

Sest see on ju naiste töö, eks! Aga tänapäeval korteris elaval perel ongi ju ainult need nn naiste tööd ja mehed siis istugu niisama? Selline suhtumine on kiirtee lahutuseni. Uuringute kohaselt pole mitte petmine vaid naise õlule jäetud igapäevakohustuste ülisuur koorem see, mis suhte lõppu kõige tõenäolisemalt ennustab.

8. Naise peale karjumine

Täiskasvanud mees ei peaks kunagi naise peale häält tõstma. Rääkimata ähvardamisest või rusikatega vehkimisest.