Ta on endast vaimustuses
Liigne enesearmastus ja upsakus pole atraktiivsed omadused. Kui ta näeb ainult iseenda väärtusi ja/või hindab neid üle, siis peidab see tõenäoliselt sisemisi ebakindlusi või konflikte või viitab ta soovimatusele iseend paremini tundma õppida.

Kui tal on näiteks olnud kombeks suhteid lõpetada, sest kaaslane ei osutunud piisavalt heaks, siis võib ta peagi sama tunda sinu suhtes. Sellistel võivad olla suhetele ebarealistlikult kõrged ootused, aga enda osas liiga leebe kriitikameel.

Talle pole miski tähtsam kui sina
Ka partnerist hoolimine on tervislik ainult teatud piirini. Kui ta tunneb, et tema juures on vallalisena midagi puudu või sina oled tähtsaim, mis tal on, siis ta võib osutuda klammerdujaks ja hakata sellega suhet lämmatama. Inimesed ei saa suhte sisse ära kaduda, sest mõlemad vajad siiski tõelist iseseisvat isikut, kellega suhtes olla.

Tema pole kunagi süüdi
Kui ta ei suuda kunagi oma vigu ja puudusi tunnistada ja neile otsa vaadata, siis võib juhtuda, et ta hakkab kergesti süüdistama teisi, ja kes oleks kergem sihtmärk kui lähedased, sealhulgas tema partner. Vaevalt ta väga kompromissialdis on ja ta pigem lõpetab suhe kui loobub oma nõudmisest.

Ta eeldab, et sina mahutad end ise tema päevakavva
See, et kellelgi on alati palju tegemist, on üks asi, aga kui ta eeldab, et just sina peaksid alati valmis olema, kui tal juhtub vaba aega leiduma, siis ta otsib pigem suhtega kaasnevaid mugavusi kui tõelist inimest enda kõrvale. Me seame tähtsale kohale selle, millest hoolime. Kui tunned, et sa pole tema jaoks kuigi tähtsal kohal, siis on see küll ohumärk.

Ta ei suhtle avatult
Pealiskaudsed või tõrjuvad vastused tähtsatele küsimustele. Mõtete ja tunnete jagamisest hoidumine. Soovimatus end avada. Kui sa tunned, et su partneris on palju selliseid jooni, siis hoolib ta tõenäoliselt rohkem oma mugavustest kui tõelisest lähedusest ja pühendumisest. Igaüks ei avane sama ruttu või samal viisil, aga korraliku lähisuhte alus on siiski päris läheduse tekkimine.

Tundub, et ta pole päris aus
Mõni inimene ei oskagi eriti hästi end väljendada ja partnerile avada, aga seda on tavaliselt siiski tunda, kui teine pole nagu päris aus ja pakub partnerile ainult hoolega väljavalitud noppeid kogu tõest.

Kus ta käib, kellega kohtub, mida ta teeb? Kui sa tunned, et ei saaks vajadusel nende küsimuste suhtes ausaid vastuseid, siis peitub siin ohumärk. Usalda siin oma kõhutunnet, eriti, kui suhe on juba mõnda aega kestnud.

Ta ei taha „silte”
Esialgu mõjub suhtele nime panemine tõesti paljudele ebamugavust tekitavalt või isegi tõrjuvalt, aga mingi hetk peaks siiski mõlemad selgelt väljendama, et millist suhet nad ootavad ja millises suhtes nad enda arust on.

Kui ta pole nõus sind oma lähipartnerina esitlema, eriti pärast mitmeid kuid, kui paljud suhteasjad on justkui juba paika loksunud, siis tasuks seda teemat arutada. Võib-olla ta ei tunnegi end mugavalt, kui peab pühenduma ja seda välja näitama.

Tal pole elus erilisi plaane ega eesmärke
Kui partner ei oska öelda, milles tema elu mõte seisneb või mida ta vähegi pikemas plaanis saavutada plaanib/soovib, siis on see tõsise suhte otsijale kahtlemata ohumärk. Taolise inimese kõrval võib mõne aja jooksul lõbus olla, aga elus peaks olema midagi enamat kui tööl ja peol käimine või kodus niisama lösutamine.

Ta ei oska öelda, miks sinuga koos on
Kui inimesed on lähedaseks saanud ja tõesti tahavad koos olla, siis nad peaksid olema võimelised seda selgelt edasi andma, et mida suhe neile annab. Kui ta ei oska või ei taha öelda, milliseid väärtusi sa tema ellu tood, siis sa võid olla lihtsalt varuvariant või üksinduse leevendamise vahend.

Kui ta tõesti väärtustab sinu isikut ja seltskonda, siis ei tohiks raskusi valmistada seda välja öelda, kasvõi lihtsal viisil nagu „mulle lihtsalt meeldib sinu lähedal olla!”

Mitmed on tema suhtes hoiatanud
Sellel on hea põhjus, miks kellelgi on selline maine nagu tal täpselt on, näiteks teda peetakse valetajaks, truudusetuks, vägivaldseks vms. Kui mitmed tema suhtes hoiatavad või teda negatiivselt kirjeldavad — eriti need, kes teda lähemalt tunnevad -, siis parem kuula, mis neil täpselt öelda on. Inimestel on raske oma harjumusi muuta, ka halbu — selleks peavad nad esmalt ise sisemiselt väga motiveeritud olema.

Millised on need märgid, mis iseloomustavad õnnelikku suhet, vaata SIIT!

Kui soovid suhete teemal rohkem lugeda, siis vaata Suhted.ee