Kas linnalaagrid oleksid ehk üheks võimalikuks lahenduseks? Jah, muidugi, kui laps käib juba vähemalt algkoolis. Kuid need kestavad tavaliselt ainult nädala. Suuremad lapsed võib saata ka pikemaks ajaks laagritesse, kuid kõik lapsed ei taha võõrastega suhelda ja laagrikorra järgi oma päevi sisustada. Kõik rahakotid ei võimalda ka laagrisuvede eest tasuda.

Mida siis teha?

Laste suvevaheajal õpid nii iseenda kui ka oma lapse häid sõbrasuhteid tõeliselt hindama. Kui saad hästi läbi oma õdede-vendade ja teiste sugulastega, kel on ideaalsel juhul ka umbes samas vanuses lapsed, siis on pool muret juba murtud. Saate korraldada vastavalt oma puhkusegraafikutele lastevahetust. Suvel oskad tõeliselt tänulik olla ka selle eest, kui saad hästi läbi oma lapse sõprade vanematega. Siis võid heal juhul lapse tema sõbra pere juurde saata ja hiljem muidugi mingi perioodi ka ise lapse sõpra/sõpru majutada/toita/lõbustada. Enamik lapsi ainult sellest unistabki, et saaks koos parimate sõpradega vabalt aega veeta, ööseks jääda, uusi mänge välja mõelda – see on suvepuhkus, mida lapsed tõepoolest ka naudivad!

Vanemad kipuvad suures ametialases kohusetundes unustama, et esimene kohustus on siiski hoolitseda lapse eest ja tööandja käest tuleb julgeda küsida puhkust ajaks, mil on lasteaias või koolis vaheaeg. Uuringud näitavad ju ka seda, et koos perega veedetud vaba aeg ja seikluslik puhkus on suur mõjutaja lapse tulevase õnneliku peremudeli loomisel.