Lõikelaua asemel võiksid ka tualetipoti kaanel oma toitu hakkida, sest seal on pind tõenäoliselt puhtam. Lõikelauale jäävad toore liha, köögiviljade ja üldse kõige jäägid, mida seal hakid, sest pikemaajalisel kasutamisel on lõikelauas piisavalt krobelist pinda, kuhu jäägid roiskuma kogunevad. Puhasta oma lõikelaud alati põhjalikult ja kui see on juba kasutamisest krobeline, siis vaheta välja.

Kuidas oma lõikelauda ja veel mitmeid koduseid asju tegelikult puhastama peaks, vaata SIIT!

2. Kodukontori töölaud

Tõde on see, et keskmiselt on seal 400 korda rohkem pisikuid kui tualetis. Desinfitseeriv lapike kuluks siin nüüd küll ära.

3. Arvuti klaviatuur

Klaviatuurilgi on rohkem pisikuid kui tualetis. Lausa 200 korda rohkem. Ära unusta seda aeg-ajalt desinfitseerida. Nagu ka tahvelarvutit.

4. Mobiiltelefon

Mobiiltelefon on päris räpane. Sa kasutad seda igal pool ja igas olukorras. Pärast poeskäiku koju jõudes pesed küll käed, kuid unustad, et tegid poest mõned kõned ja nüüd kodus on see sul samuti plaanis. Kuidas jõuab pisik sinuni? Ikka telefonilt sõrmele, millega pärast silma sügad.

5.Külmiku alumised riiulid

Sinna jõuab uskumatult palju pisikuid, nii mõnegi külmkapi riiulite tagumistes soppides elab ka hallitus. Toidujäägid, jahutussüsteem, veepiisad, vähene põhjalik kapipuhastus ja see võibki olla sinu kodu kõige räpasem koht üldse.

6. Koera toidunõu

Väga paljud arvavad, et mis sest koera kausist pesta iga päev. Tegelikult peaks aga loomade toidunõusid samamoodi puhtana hoidma nagu inimeste omi.

Kui koer või kass on laste lemmikloom, võib toidunõu puhastamine ka nende vastutusel olla. Missuguseid kodutöid erinevas vanuses lapsed veel teha võiksid, vaata SIIT!

7. Põrandavaibad

Eriti hull on lugu siis, kui põrand on kaetud mitteeemaldatava vaipkattega. Sellisel juhul on seal tõenäoliselt 4000 korda rohkem baktereid kui sinu WC-s. Kõik need surnud naharakud, vaiba sisse imbunud kakao ja muu, mida sealt ilma süvapuhastuseta kätte ei saa. On parem, kui sul on võimalus oma vaibad kord nädalas õue viia ja neid aegajalt ka pesta. Kui ei, siis kutsu korra aastas koju vaibapuhastaja.

8. Telekapult

Mõtle kõikide kordade peale, kui keegi oli peres haige, vaatas päev otsa kodus telekat ja siis õhtul kõik teised sellesama puldiga kanaleid vahetasid. Kõlab nagu kõige lihtsam viis kogu pere nakatada. Televiisoripult on pärs räpane ka siis, kui parasjagu kodus tõbiseid polegi. Et ta saaks vähemalt nii puhtakas, kui sinu tualetipotiiste, siis puhasta seda vähemalt korra nädalas desinfitseeriva lapikesega.

9. Lambilülitid

Kui palju kordi päevas neid katsutakse? Nii pestud, kui pesemata kätega? Mõtle korra sellele ja sul tulebki juba tahtmine neid puhastama tormata.

10. Kardinad

Mõtle, kui palju tolmu sa aasta jooksul põrandalt kokku pühid! Ja nüüd mõtle sellele, et tolm, mis põrandale ei jõudnud, see kogunes kõik kardinatesse. Vii nad pessu ja vaata, mis värvi see pesuvesi läheb. (Kõiki kardinaid ise pesta ei saa, sellega pead ka arvestama.)

11. Köögi kraanikauss

Mitte ainult nõusid, vaid ka kraanikaussi tuleb põhjalikult pesta, äravooluauk ja kraanijala ümbrus on need kohad, mis tihti meelest lähevad. Toidujäägid roiskuvad aga kiiresti.

12. Köögilapid ja -käsnad

Sinu nõudepesukäsn. Nuusuta seda. Kui see lõhn sulle ei meeldi, siis tea, et on aeg see välja vahetada. Nõudelapihais on tõesti õudne ja ei maksa loota, et su külalised räpast lappi tähele ei pane. Kui tassid räpast lappi kasutades baktereid mööda maja laiali, siis see pole ju ka sugugi hea. Pärast kasutamist pese see alati põhjalikult ja pane kuivama õhurikkasse kohta.

13. Sularaha

Oi, kui paljude inimeste käest see läbi on käinud! Tervete, haigete, räpaste. Mõnikord on pärast sularaha katsumist lausa tunda, et käed on määrdunud. Seepärast pese pärast sularahaga kokkupuutumist oma käsi alati esimesel võimalusel. Raha on kohe kindlasti sinu WC-st mustem.

Kokkuvõtteks niipalju, et WC ei ole kohe sugugi ühe tavalise kodu kõige räpasem koht. Kui järgmine kord koristad, vaata oma elamises pisut teise pilguga ringi.

Mõnikord on liigne agarus aga ka ogarus. Seepärast vaata SIIT missugused koristamisharjumused sinu asjadele hoopis kahju teha võivad.

Foto: Shutterstock

Allikas: littlethings.com