Oma partneriga ajaveetmine on väga oluline, kuid ära lase oma sõprussuhetel hääbuda lihtsalt sellepärast, et sul on mugavam kallima kaisus õhtuti telekat vahtida. See, et su teine pool täidaks KÕIK sinu sotsiaalsed vajadused, on ebareaalne. Õhtul sõpradega pubituurile suundumine või naise ajaveetmine sõbrannadega väljaspool koduseinu, on suhte säilitamiseks väga olulised.

Suhteväline suhtlus on ülimalt oluline, sest sõbrad aitavad sul ehk näha mingeid asju uue nurga alt, sa saad rääkida asjadest, mida sa oma kallimale avaldada ei taha, sa koged asju, mida sa muidu ei kogeks ning sõbrad pakuvad tuge olukordades, kui lähedane seda ehk teha ei saa.

Sa alahindad puudutuse vajalikkust

Kui te avastate, et te ei puuduta enam eriti üksteist- kadunud on spontaansed kallistused, silitused, õrnushetked. Kui teie seksuaalsuhe on jõudnud olukorda, kus on alles vaid see erilise olukorra seks (sünnipäevad, tähtpäevad, puhkusereis), tuleks selle korda seadmine endale prioriteediks teha. Sellises suhtes kaob kirg, iha ja selle tagajärjel ka seksisoov ning alles jääbki kaks inimest, keda ei seo suurt muud, kui ühised kogemused.

Pereterapeudid ütlevad, et igapäevane seks ei peakski olema eesmärk, kuid igapäevane seksuaalne või erootilise alatooniga teadvustus võiks olemas olla. Vahel piisab ka õrnast puudutusest, et teises inimeses tuli hõõguma saada. See ei pea alati olema higine maraton ja orgasm.

Inimesed, kes on pika-aegses suhtes, peavad üksteisele regulaarselt meenutama, et nad on jätkuvalt ihaldatud.

Sinu tuttavad paarikesed on halva mõjuga

Sõprade omamine on ülioluline, kuid kui sa ümbritsed end valet tüüpi sõpradega, võib see ka sinu suhet negatiivselt mõjutada. Teadvustad sa seda või mitte, aga sinu sõprade tegevusel on pidev mõju sinu suhte tervisele. Mõtle korra järele- kas on sõpru, kes käivad sinu juures enda negatiivseid emotsioone pidevalt välja elamas ja oma partnerit verbaalselt materdamas? Kas su sõbrad sebivad või flirdivad oma kallima selja taga teistega? Nigelad suhted võivad olla hävitavad ka sinu suhtele ja negatiivselt mõjuda ka sinu harjumuste kujunemisele.

Vastukaaluks, kui sa ümbritsed end sõpradega, kes suhtuvad armastuse ja austusega ka enda partnerisse, mõjutavad positiivselt ka sinu suhet.

Kui su suhe on halvas seisus ja sa vaatad oma sõprade suhteid ning need on sarnases olukorras, oleks mõistlik oma sõprade ringis inventuur läbi viia ja ümbritseda end inimestega, kel on sulle ja sinu suhtele hea mõju.

Kodused tööd ei ole õiglaselt jaotatud

Kui su kallim on üksinda vastutav kodu korras hoidmise eest, siis tekib paratamatult ühel hetkel trots, mis hakkab suhet seest poolt õõnestama. 2015 aastal Alberta Ülikoolis korraldatud uuring järeldas, et paarid, kes ei jaotanud koduseid kohustusi, olid suhtega vähem rahul ja seksisid vähem, kui need, kes kodused tööd omavahel ära jaotanud olid.

Kui suhte alguses ei tundu küsimus, kes kodu koristab, suur asi, hakkab see ühel hetkel oma elu elama ja vastumeelsus ühelt poolt kasvama. Oluline ei ole see, kumb partneritest on räpakam, vaid küsimus on selles, kas korda armastavam on räpakamal abis ja kas räpakam on korda armastaval abis. Vastumeelsus kasvab ajas, seega tark tegu oleks see punkt üle vaadata ja partneriga läbi arutada.

Te ei istu maha ja ei räägi oma suhtest

Hooliv vestlus igapäeva teemadel („Kuidas su päev läks?”, „On sul nädalavahetuseks plaane?”) on suhte korrashoiuks ülimalt oluline. Sellised vestlused, kus sa küsid teise poole arvamust teemadel, näitab, et see on sulle oluline ja sa soovid teda paremini mõista. Need aitavad vastata küsimustele: Mida ma tegin täna meie suhte jaoks positiivset? Mis on see, mida ma saan teha, et mu kallim täna rõõmsam oleks? Selliseid küsimusi ei tohiks samas mitte ainult mõelda, vaid neid ka reaalselt küsida. Sa üllatud, kui oluline see su kallima jaoks on. Algul võib sellist vestlust pidada küll ebamugavaks ja veidraks, kuid peagi näed sa selle väärtust.

Võta eesmärgiks, et korra nädalas istute te oma partneriga maha ja räägite ainult teie suhtest. Kui te seda teete, siis võite peagi avastada, et kaob vajadus olla pidevas kaitseseisundis, te muutute lähedasemaks ja aegapidi tekkinud tülpimus ja viha partneri vastu kaob.

Te tunnete endid aina enam kui toakaaslased

Toakaaslase sündroom on märkamatu, kuid tüüpiline suhtetapja. Jõudes toakaaslase staatusesse, tekib tunne, et elate oma partneriga justkui paralleelseid elusid, keda seob vaid eluruum, pangaarve ja lapsed.

Kui sa tunned, et eelnev käis sinu kohta, pead sa täiesti teadlikult võtma ja suhte rutiinist välja raputama. Nägema ise vaeva, et tuli ja kirg suhtesse tagasi tuua. Üks hea viis suhet elustada, on teha tiimitööd mingi projekti kallal, mis mõlemale korda läheb ja silmad särama paneb. Olgu see kodu remont, uue elukoha valimine, koos Crossfiti treeningute alustamine, ühiselt Otepääle lumesaanidega sõitma minek, või uute roogade katsetamine. Mõelge läbi, mis võiks olla teid mõlemat huvitav projekt ja tehke seda koos.

Allikas: huffingtonpost.com