Loodetavasti ei võta sa oma partnerit iseenesestmõistetavana. Isegi sinu soeng lähib sassi ja auto kipub roostetama, kui sa nende eest hoolt ei kanna. Ka suhe hakkab kopitama, kui eeldad, et ta lihtsalt on. On väga tähtis oma partnerit, tema arvamust ja uskumusi jätkuvalt hinnata, sest just nende pärast sa teda ju teiste hulgast välja valisid.

2. Toetamine

Miski ei innusta rohkem, kui lähedase inimese usk, toetus ja julgustus. Kui oled see, kes ilma ootuseta mingit kasu saada, partnerit edule ja väljakutsetele julgustab ja ebaedu korral tema jaoks olemas on ja kui tema suhtub samuti sinusse, siis see loob teie vahele sügava usalduse ja armastuse sideme.

3. Intiimsus

Sellest, kui tähtis on seks paarisuhtes, räägitakse palju, kuid kestva ja tugeva suhte tunnuseks pole mitte niivõrd pidev tuline sekselu, vaid sügav intiimsus, mis hõlmab endas palju rohkemat. Teadmine, kuidas teineteisega koosolemine ja oma soovide, hirmude ja unistuste jagamine teid lähedasemaks muudab, on hea suhte jaoks väga vajalik. Intiimsus saab aga tekkida vaid siis, kui julgetakse ja tahetakse teineteisega tõeliselt avatud olla.

4. Kompromissid

Kas oled valmis järgi andma või nõuad taganemist teiselt, kui teil on olulises valdkonnas erinevad lähenemised? Või olete mõlemad valmis ühiste eesmärkide nimel tegema enda soovides järeleandmisi? See viimane oleks hea suhte puhul parim variant. Sest tugevaks ja terveks ei saa pidada suhet, kus üks ainult võtab ja teine ainult annab.

5. Suhtlemine

Kes toob lapsed või kes peseb nõud ei tohiks olla ainus asi, mida arutate. Ilma tõelise suhtluseta on suhe sama hästi kui hukule määratud. Läbi suhtlemise arenete ja kasvate ise ning areneb ja kasvab suhe. Pole suhtlemist, pole suhet. Ja teie vahel ei peaks olema teemasid, mida te ei taha puudutada. Tuleb rääkida ka rahast ja plaanidest, kuidas seda kasutada. Tuleb rääkida sellest, kui te käite mõnedel üritustel või pidudel eraldi. Tuleb rääkida ka sellest, kuidas te end ühes või teises olukorras tunnete.

Teie suhe on pidevas arengus ja muutumises ja kui teinekord näibki, et oled suutnud kõik probleemid lahenada, siis tuleb uusi. Aga kui uued on teistsugused kui eelmised, võid hingata kergendatult: oled eelmised õppetükid omandanud. Kui aga ühed ja samad probleemid ikka ja jälle esile kerkivad, siis tuleb leida uusi viise nende lahendamiseks. Sest sama probleemi sama moodi lahendades uue tulemuseni ei jõua.

Kui võtta oma suhet kui imelist merereisi koos kõigega, mida see endaga kaasa toob — äikese, päikese ja tuulevaiksete päevadega — võid oma suhet ka tõeliselt väärtuslikuks pidada.