Kasuta akna lähedust

Loo lapsele akna alla mugav koht mängimiseks, asjade paigutamiseks ja lihtsalt õue vaatamiseks. Kasuta ära diivani taha või küljele loodud ruumi, et sinna laste jaoks oma ala teha. Nii saavad lapsed mängida vanemate läheduses, aga samas ei roni nad teleri ette segama ega külva kogu tuba mänguasjadega üle.

Piiritle lapse mänguala vaibaga ja lisa madalad lauakesed

Paiguta elutuppa vaip, et tuba mõtteliselt piiritleda. See on kõige kiirem ja mugavam viis lapsele oma ala loomiseks ning sellega on kerge harjuda. Odavad pisikesed kohvilauad sobivad lastele väga hästi. Need näevad head välja ja maksavad spetsiaalsetest lastelaudadest vähem.

Katseta julgeid värve

Kui su elutuba on hele ja peamiselt tühi, siis värviline lastenurk on hea viis ruumi särama löömiseks. Mõtle mustriliste patjadega elavale diivanile ning lisa ka mõnus vaip. See on kaval nipp, kuidas luua lapsele mängunurk ja saada põhjendatud võimalus elutoas julgeid värve kasutada.

Loo tervik

Võimaluse korral mõtle juba elutuba kujundama asudes läbi, kuidas lapse ala ja elutuba võiksid kokku sobida – seda nii materjalide kui ka stiili poolest.

Kujunda terve mängumaa

Kui sul on suur elutuba, siis miks mitte pool sellest lastele pühendada? Lastele sobiva suurusega laud ja toolid, vaip, diivan, riiul ja näiteks joonistamistahvel panevad iga pisikese tegelase silmad särama. Ole aga materjale valides kindel, et need on kvaliteetsed ja kergesti puhastatavad.

Viisakad panipaigad

Külaliste saabumisel elutoa kiiresti taas esinduslikuks muutmiseks ei ole palju vaja. Piisab, kui elutoas on kastid-sahtlid-korvid, kuhu saab laste asjad kokku korjata. Kasuta tumbasid – need on väga praktilised. Paljud tumbad sobivad ka mänguasjade hoiustamiseks ning täiskasvanud saavad neil mugavalt väsinud jalgu puhata.

Paiguta elutoa nurka väike kummut, riiul või kastid, kus laps saab oma asju hoida

Selline lahendus aitab vältida pidevat segadust. Kummut leiab tulevikus kindlasti kasutust, kui laps mänguasjadest ühel hetkel välja kasvab. Kui teed koduses elutoas ka tööd, siis liida enda töönurk ja lapse mängunurk. Madala mööbliga nurgakese võid teha just töökoha lähedale – enam ei ole tarvis töö tegemise ajal ühest toast teise tormata, et teada saada, kuidas lastel läheb.

Jaga
Kommentaarid