Tegelikult pean tunnistama, et mu "telefonis passimine" on ka ohtlikke olukordi tekitanud. Kord oli mul enne ostude autosse pakkimist nii väga vaja sõbrannale Messenger'is vastata, et ma ei pannud tähele, kuidas laps juba tipptunnil autoparklas omaette ringi jalutas. Ja kui ta oli haige ning tahtis, et ma tema toas ta voodi kõrval pikutaks kuni ta uinub, ütles ta mulle: "Emme, ära mängi telefoniga, laula Taukari laulu." Ja neid hetki on veel. Ja ma pole neist õppinud... kuni sain hiljuti selle joonistuse.

Võtsin end käsile ja püüan täielikult piirata aega, mille veedan lapsega koos olles teleofniekraani vahtides. Eriti nüüd kus on ees lasteaiavaba suvi ja meil oleks koos nii palju koos teha ja avastada. Ja eriti kuna ma veedan niikuinii kõik oma tööpäevad arvutiekraani ees. Pean hindama neid õhtuid ja nädalavahetusi koos lapsega. Tõmbasin telefonile äpi, mis mõõdab kui palju olen päeva jooksul telefoni kasutanud. Alguses oli see päris hirmus: 3-4 tundi! Seadsin endale piiriks esialgu olla poole vähem ja nüüd olen juba nädala olnud telefonis ainult umbes poolteist tundi, millest enamuse siis kui laps on juba uinunud ja olen omaette.

Tahaksin kutsuda üles ka teisi emasid jälgima, kas nad veedavad aega oma lapsega või oma lapse ja telefoniga. Sest ma võin teile lubada, et telefonis pole midagi olulisemat kui inimene su kõrval.