Oleme last palju keelitanud. Seletanud talle, et kiisu tahab olla omaette, ta ei taha praegu pai, mängi hoopis kutsuga. Oleme nii palju öelnud, et söövat-magavat kassi ei tohi tülitada, et see ajab juba meid ennastki hulluks. Kass on hakanud palju karva ajama ja on täiesti ilmselges stressis, sest nii kui ta keerab end mõnusasti diivanile magama, on laps kohe platsis ja otsib lähedust. Ja me ei tea enam, mida teha.

Viibisime vahepeal reisil ja kassi tuli hoidma mu vennanaine, kes on suur kassiarmastaja. Nende kahe nädala jooksul saatis ta meile pilte ja videosid, kuidas kass diivail mõnules, mängis, süles nurrus ja tema voodijalutsis magas. Ehk siis oli täpselt selline nagu ta oli meil enne lapse tulekut. Kui naasesime, lotsime, et see puhkus mõjus loomale hästi ja ta on taas leplikum, kuid vaid mõne päevaga oli ta sama stressis, karva ajav ja omaette hoidev.

Loom on ilmselgelt õnnetu ja me ei tea enam, mida teha. Oleme püüdnud talle ekstra paju tähelepanu pöörata, laps on juba veidi rohkem aru saanud, et ei maksa tema ligi minna, kuid sellele vaatamata kass justkui vihkab siinset elu. Ja aeg teises seltskonnas näitas, et temas on see mõnuleja alles, lihtsalt meie keskkond ei sobi talle enam. Kas oodata veel, anda aega? Või leida talle rahulikum kodu kellegi teise juures? Sest me planeerime veel lapsi ja ma ei näe, kuidas olukord võiks kassikese jaoks paremaks minna. Kindlasti eannaks me teda aga võõrasse koju ja uuriksime esialgu, kas vennanaine või keegi teine lähiringkonnast oleks valmis kassi enda juurde võtma. Oeh, mida teha!?