Kui oled lapseootel ja tead, et sinust saab üksikema, on väga oluline, et julgeksid vajadusel abi küsida. Ära proovi kõike üksi ära teha ja ära ürita alati ja igale poole jõuda. Mõtle, kuidas soovid nüüd oma elu sättida ja planeeri oma uue eluetapi tegemised ette. Näiteks mõtiskle, kas su elu oleks parem, kui koliksid enne sünnitamist oma perekonna juurde? Nad teeksid sulle süüa, abistaksid raseduse lõpukuudel toimetuste puhul ja vaataksid, et kõik on korras. Arstivisiidile võid aga alati kaasa võtta mõne sõbranna, kel endal juba laps ja kes on toeks.

2. Tutvu erinevate teenuseosutajatega

Võib juhtuda, et sa ei ela vanematega samas linnas ja su sõpradel on hommikust õhtuni töö ning palju tegemisi. Selleks puhuks uuri, millised kohad osutavad teenuseid, mida sul võib vaja minna. Näiteks, millised toidupoed toovad toidukoti koduukseni ja kelle poole tasub pöörduda, kui on vaja kiirelt midagi paigaldada. Nii saad suurepäraselt kõik tehtud.

3.Leia lähedane, kes tuleb kaasa sünnitusele

Loomulikult on sünnituse puhul haiglas olemas kogu vajalik personal. Kuid on hea, kui sinu kõrval on ka keegi, keda sa juba ammu tunned, kes saab hoida kätt ja toetada sõnaga, tuua ka klaasi vett, kui vaja. See võiks olla keegi, kellega sul on usalduslik suhe ja kes ka ise tahaks tulla sind toetama. Kui aga sinu lähedaste hulgas pole sellist inimest, keda sooviksid sünnitusele kaasa, siis tasub ehk leida endale oma ämmaemand, kellega juba varem tutvud ja kes on koos sinuga ka sünnitusel.

4. Leia tugigrupid

Otsi internetist teavet erinevate tugigruppide kohta, kus on teisigi emasid, kes vajadusel nõu annavad. See on parim lahendus, kuidas olla üksteisele toeks ja omavahel kasulikku informatsiooni ning nippe jagada. Ka iga sünnitusmaja juures tegutsevad koolitused ja ringid nii rasedatele kui ka noortele emadele.

5. Ära lase negatiivsetel asjadel end peatada

Kui tead, et sinust saab üksikema, tekib aeg-ajalt olukord, kus vajad rohkem abi, kui sõbrad ja tuttavad sulle pakkuda suudavad. Teinekord võid tunda end seetõttu ka üksikuna. Ära lase pead norgu ja keskendu hoopis positiivsele. Ole õnnelik, et sinu ellu tuleb peagi sinu jaoks kõige olulisem inimene ja ole tänulik oma lähedastele nende abi eest.

6. Väärtusta end kui tugevat ja suurepärast naist

Oled otsustanud, et laps kuulub sinu ellu, oled otsustanud, et sinust saab üksikema. Juba see näitab, et kõhklushetkedest hoolimata oled tugev naine. Sul tuleb uue eluetapi eel küll pingutada rohkem, kui peaksid seda tegema koos partneriga, kuid sind ei oota ees mitte miski, millega sa hakkama ei saa. Võta aeg-ajalt enda jaoks hetk aega ja täna ennast, et oled teinud selle julge sammu. Sa oled suurepärane naine, sest suudad selle kõigega toime tulla. Loomulikult tunned end mõnikord väsinuna, kuid ära anna alla.

Foto: Shutterstock

Allikas: yourtango.com