Ajakiri Today on avaldanud artikli, kus küsitleti petmist kogenud naisi. Selle tulemusel selgus, et enamik mehi ei leia, et armukese omamine oleks põhjus lahutuseks. Miks siis eelistavad mehed pigem kahe naise olemasolu?

1. Sinuga olles ei pea mees kandma maski

Su mees on sind tundnud terve igaviku ja sina tead, milline ta tegelikult on. Sa annad talle võimaluse olla autente, ta tunneb end sinuga mugavalt. Ei ole külgi, mida sa tema juures juba niigi ei teaks. Mees ei pea ju pingutama, et sulle, erinevalt ta armukesest, muljet avaldada. Ta saab olla see, kes ta on.
Miks peakski mees oma naise ja lapsed hülgama? Petjast mehel on mugav peale oma armukesega seltsimist koju minna, et enne uut seiklust taas loorbrilehtedel puhata. Mehe jaoks on lahkuminek lihtsalt tüütu ja ebamugav.

2. Kõrvalsuhe on lihtsalt minipuhkus abielust

Tihti mehed ei teadvusta endale, kui tõsine asi on ühe partneri truudusetus. Meestel puudub tihti oma armukesega pikaajaline plaan, mis hõlmaks oma perekonna ja laste maha jätmist ja uue kallimaga käsikäes maailma eest põgenemist. Teine naine on enamasti mehe meelest vaid meelelahutus, kes enda üle pisut ka juurdleb, jõuab tihti järelduseni, et see on talle ilmselt vajalik enesekindluse tõstmiseks valdkonnas, kus seda vajaka jääb. Tänu sellisele suhtumisele ei jõuagi meestele kohale tehtud kahju suurus, suure tõenäosusega puudub ka igasugune süütunne. Ja miks peaks mees, kelle südamel rasket kivi pole, tühja koha pealt oma abielu lahutama hakkama?

3. Lahkuminek on keeruline

Miks mees peakski tahtma end ja oma perekonda sellise kogemusega traumeerida. Eriti kui tema jääks lahutuses ilmselgelt süüdlaseks ja peaks kõrvaltvaatajate hukkamõistu taluma. Naine tundub ju niigi enamasti päris õnnelik, kui mees vahepeal tema jaoks aega ja tähelepanu otsustab leida. Ka armuke rõõmustab mehe tähelepanu üle ja seni kuni nad teineteisest ei tea, ei leia mees põhjust ka muretsemiseks ega süütundeks.
Kahes maailmas elamises enda jaoks vaid head leida - see on petvatele meestele omane. Armukesega on tal intiimsus ja lõbu, naisega mugavus ja pere. Lisaks on lahutus emotsionaalselt laastav ja võtab palju raha. Miks üldse oma naine maha jätta? See pole kuigi kasulik.

4. Ta usub, et armastab sind endiselt

See ei pruugi küll kuigi usutav tunduda, aga kes teab? Äkki on aastatega kadunud teie suhtest lõbu, mäng, uudsus ja erutus, mida mees nüüd taga igatseb.
"Kui mees oma naist tõeliselt armastab, siis ta lihtsalt pole võimeline teda petma," on lause, mida oled kindlasti kuulnud, aga sellele saab vastu vaielda.
Enne kui otsustad, et truudusetus ja jätkuv armastus oma abikaasa vastu käsikäes käia ei saa, mõtle nendele kordadele, kui ise oma armsamale haiget oled teinud. Muidugi, petmine on haiget tegemise ekstreemvorm, aga saab (ja enamasti tahtmatult) teha haiget ka inimesele, keda sa vähemalt enda arvates armastad.

5. Lapsed

Paljudel juhtudel ei jäta petvad mehed oma suhet justnimelt laste pärast. Soovitakse säilitada traditsioonilist peremudelit. Pettev isa või mitte, ikka etem kui lahutatud või üksikisa. Küll see viimane on alles jube tiitel!

Enamik petjaid elab enda loodud mullis, kus nende kohatu käitumine on igati õigustatud. „Ega ma oma sõpradest ainus pole, kes oma naist petab,“ või „juba aegade algusest on mehed loodud erinevate naistega seksima, see on lihtsalt meeste loomuses!“

Mida teha, et vältida truudusetust suhtes?

Aus ja pidev omavaheline suhtlus on siiski parim vundament elutervele partnerlussuhtele. Tülitsemine, nääklemine või üldse mitte omavahel suhtlemine mõjub laastavalt igale suhtele ja see viib ka kõrvalsuheteni.

Allikas: yourtango.com