1. Oska võita, aga ka kaotada. Ükspuha, kas sul oli õigus ja partner eksis või vastupidi, ära hõõru seda talle nina alla.

2. Su partner võib sind tunda paremini kui keegi teine, aga ta ei oska su mõtteid lugeda. Kui miski häirib, siis ütle välja!

3. Su partner ei saa sind „korda teha". Ta võib sind toetada ja õnnelikumaks teha, aga oma probleemid pead ikkagi ise lahendama ja oma elule mõtte leidma.

4. Ära karda halba tuju. Seda tuleb nagunii ette. Lase partneril halva tuju korral vajadusel omaette olla, mitte ära kiirusta alati esimesel võimalusel lahendust otsima, ja tal hakkab peagi parem. Ja palu temalt samasugust suhtumist.

5. Ärge keskenduge oma ühises elus asjadele. Mida vähem asju, seda parem. See aitab rohkem pöörata tähelepanu üksteisele ja ühiselt veedetud ajale ning kodus on ka lihtsalt mõnusam olla, kui kõik kohad pole mingit kraami täis tuubitud.

6. Raskel hetkel meenuta, et ka parimates suhetes on suuri konflikte ja teemasid, mida läbi töötada.

7. Täna ja ole tänulik ka väikeste asjade eest. Need võivad kergesti ununeda, kui hakkad teist inimest endastmõistetavalt võtma.

8. Ära jäta musti nõusid kraanikaussi või niisama lohakile. Pese ära või pista kohe nõudepesumasinasse. See aitab teie suhet rohkem kui alguses mõistad.

9. Lepi tõsiasjaga, et inimesed muutuvad ja su partner pole kasvõi aasta pärast enam selline nagu praegu. Sa ise muutud ka.

10. Tuleb kasuks, kui teil on eraldi asju: sõpru, hobisid, mingeid naudinguid elus. Ja mõne asja ütlemata jätmine pole tingimata halb. Küll aga võib probleemiks kujuneda salatsemine.

11. Ärge pühkige probleeme ja raskeid teemasid „vaiba alla". Tirige need päevavalgele. Tülitsege, kui muu enam ei aita. Info peab liikuma ja partnerit peab kuulama.

12. Suhe toob kõike: suurt rõõmu, igavust, stressi, tüdimust, kurbust. See kõik on normaalne. Kindel on, et kõik muutub kogu aeg, ja suhet hoiab koos see, kui annad alati suhtele kõik, mida suudad, ja seod end inimesega, kes on valmis omalt poolt sama tegema.

13. Hankige suur voodi. Kaisus lamamine on nunnu, aga varem või hiljem tekib põletav vajadus magades piisavalt ruumi saada.

14. Väikestel asjadel on suur tähtsus, need jäävad aja möödudes teiega ja teie vahele. Mida kauem koos püsite, seda rohkem need akumuleeruvad, nii hea kui ka halb.

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee