Väljast elegantne ja kõrgustesse ulatuv Swissôtel on sisenedes õdus ja hubane koht, kus tähelepanelik hotellimeeskond paneb mängleva kergusega end oodatuna tundma väliskülaliste kõrval ka kohalikud ja äriinimestele lisaks lastega pered. Sõidame liftiga 8. korrusele ja uste avanedes tervitab meid värskelt renoveeritud ning uue mitmetähendusliku nimega restoran The Quarter. Kui esmaklassilise gurmeekogemuse kõrval on igatsus ka koduste ja lapsepõlvest meelde jäänud maitsete järele, on see just õige koht. Peakokk Valentin Tertõtšnõi pakub restoranis eelkõige Eesti toorainest valmistatud eesti toitu, seda kavalalt modernsema tvistiga vürtsitades.

The Quarterisse sisenedes saab koheselt tunda end mugavalt – teksapükstes ja linaste põlledega teenindajad ning vasksete ja puitdetailidega sisekujundus kannavad endas hubaselt vaba atmosfääri. Laua saab valida kas mere- ja linnavaatega akna alla või rikkalikele toiduvaagnatele lähemale. Sellepärast, et miski maitsev vahepeal otsa saaks, muretsema aga ei pea: külmad ja kuumad vaagnad täienevad pidevalt ning nii eelroad, supid, praed kui ka magustoidud on igal hetkel käeulatuses just sellises järjekorras nagu keegi neid nautida soovib.

Pidulik algus

Minu veidi töisem pühapäevane brantš tõi mulle kaaslaseks seekord fotograafi. Sisenedes juhatas särav teenindaja meid istuma akna alla armsa kahekohalise laua taha. Koheselt hakkas silm rändama mööda imelist vaadet ning haarama tuttavaid saari ja laevu, kõrgemaid ja madalamaid maju, tänavaid ja nendel pühapäeva rahulikkuses kulgevaid inimesi. Teenindaja küsimuse peale, kas ta võib tuua meile alustuseks vahuveini, üllatusime kaaslasega hetkeks mõlemad – aga ainult väikeseks viivuks, sest pühapäeva hommik võiks vahel alata tõepoolest just nii!

Eelroog

Klaasid kokku löödud ja töisest õhkkonnast aina enam eemaldudes, ei suutnud me end kauem kõikidel õhus lendlevatel magusatel lõhnadel kiusata lasta ja juba võiski meid leida eelroogadest lookleva ümmarguse leti eest. Kõigepealt valisime omale lauda kelmikalt pitsidesse paigutatud ja tikuga kokku sätitud tomati-mozzarella varda tomatimahlaga, juustu- ja lihavaliku kõige meelepärasega ning erinevaid salateid. Kodune rosolje, suitsulõhega pastasalat ja värske salat fetajuustuga olid kõik pisikestes portsjonites klaasidesse jaotatud. Nii sai mugavalt need endaga lauda kaasa haarata ja nautida kõiki muretsemata, et eelroast saabki vaid brantši ainukene käik. Maitsesime ka traditsioonilisi singirulle juustu ja küüslauguga ning ei pidanud kuidagi pettuma ka meie, kes muidu vaid neid õigeid vanaema sünnipäevalauale keeratud isendeid eelistavad. Erilisemaid maitseelamusi otsima tulijaid tervitasid eelroogade reas aga väikestes savitassides kanamaksapasteet apelsini-sibulamarmelaadi ja leivakrõpsudega! Kutsuva väljanägemisega olid ka lusikatele valmis laotud veiseliha rinnatükid koos põnevate lisanditega.

Neile, kes eelroaks ka midagi sooja soovisid, auras kenas teraspotis skandinaavia kalasupp. See oli nõnda maitsev, koorene ja suussulav, et ei pannudki eriliselt imestama kui nägin lauatäit lapsi seda isukalt söömas!

Pearoog

Soojade toitude juurde jõudes leidis igaüks koheselt just teda ahvatlevad lemmikud. Alati kui ma ei pea köögivilju ise puhastama ja küpsetama, armastan ma neid veelgi rohkem – nii tõstsin taldrikule igas värvis maitsvaid vitamiinipomme. Neile lisaks leidsin valikust eriliselt hõrgud küpsetatud küüslauguvõiga kartulid, mis sobisid suurepäraselt grillitud lõhe ja tursaga. Minu kaaslast tõmbas aga rostbiifi poole, mida sai parajas suuruses endale lõikelaual ise lõigata, mis oli piisavalt punane ja mahlane, ning millele sai kirsiks tordil lisada koorese seenekastme. Peale selle kostitas pearoogade laud ka kitsejuustu pasta, risoto, erinevate hautiste ja teiste lõunaks paslike roogadega, ning mitte ka hommikusööki unustades imemaitsva Benedict´i moodi muna ja peekoniga.  

Magustoit

Pühapäevasel The Quarteri brantšil võib end sööma unustadagi. Erinevate hõrkude roogade nautimine seguneb mõnusa jutuvada, maheda muusika, kena vaate ja hubase atmosfääriga niivõrd, et tunnist saab märkamatult kaks ja enamgi veel. Viimaks magustoitudeni jõudes järgnesime õuna- ja kaneelisegusele lõhnale, mis kuuma teraspoti kaant avades tugevnes veelgi. Saiavormi meenutav lusikaga tõstetav kook oli üks viimase aja parimaid leide, lisandiks sellele liigagi hästi sobiv rammus vaniljekaste. Kooke leidus rikkalikult aga teistelegi maitse-eelistustele ning klaaside ja savitasside seest sai maitsta panna cotta´t ja valikut erinevaid kihilisi kreembrüleesid. Värsked puuviljad, maitsev kohv ja külluslik kakao panid brantšile väärika punkti.

Meelelahutus

Kui täiskasvanud armastavad pühapäevast hommiku- ja lõunasööki kauem nautida, hoolitseb The Quarter brantšil meelsasti laste kõhutäie kõrval ka lõbusa ja hariva meelelahutuse eest. Iga kahe nädala tagant toimuvad põnevad töötoad ja etteasted, mis kõik sisalduvad brantši hinnas. Nii saab kogu pere mõnusalt pühapäeval aega veeta. Vaheldumisi laste meelelahutusega pakuvad üle nädala Otsa kooli noored ka muusikalisi etteasteid, et veelgi õdusust lisada.

Pühapäevad väärivad nautimist iseenda või lähedaste seltskonnas, võrratuid roogi ja kaunist keskkonda. See, kes mõtles välja breakfast´i ja lunch´i ühendamise brantšiks, teadis täpselt, kuidas nädalalõppe väärikalt tähistada! 

Sügishooaja laste meelelahutuse kava The Quarteris:

01.10 Elsa mängib lastega ja valmistab õhupallidest figuure

15.10 Glitter tätoveeringud ja Minnie Mouse

29.10 Halloweeni tähistamine: kaartide meisterdamine, näomaalingud ja Tore Nõid

12.11 Teadus-show, teadlaste töötuba ja Pipi

26.11 Õhupallimeister ja Mereröövel

10.12 Jõuluteemaline Mulli-show ja jõulukaartide valmistamine

Jaga
Kommentaarid