Aga kui sul on probleeme uinumisega, siis väike süsivesikuterikas uneeelne eineke aitab sul tõepoolest paremini magama jääda, väidab Alissa Rumsey, dietoloog Toitumise ja Dieedi Akadeemiast.

Siin mängib olulist rolli insuliin - hormoon, mis reguleerib ainevahetust. Insuliin võib mõjutada ka une kvaliteeti. "Kui süüa midagi, mis soodustab insuliini sekretsiooni, näiteks süsivesikuid, võib see aidata kaasa parema ja tervislikuma ööpäevase ärkveloleku ja unerütmi väljakujunemisel," selgitab Rumsey.

Veresuhkru mõningane tõus aitab aju trüptofaaniga varustada ja see toob ühtlasi parema une. See ei tähenda muidugi seda, et tuleks hilise õhtusöögiga oma organismi koormama hakata. Süüa tuleks pigem üks väike, tasakaalustatud süsivesikute- ja valgurikas suupiste, mis ei mõjuta kehakaalu, küll aga mõjub soodsalt uinumisele. Mitte rohkem kui 150-200 kalorit.

Sobivad väike küpsis, pisut tervalja, viil juustu, väike kogus mõnda piimatoodet. Tuleb aga kindlasti vältida toite, mis sisaldavad kofeiini, šokolaadi ja teatud teesorte.

Siin on näited nädala suupistetest, mis aitavad kaasa parema ööune tekkimisele:

1. Täisteraröstsai teelusikatäie mandlivõidega

2. Pool õuna teelusikatäie pähklivõiga

3. Pool tassi keedetud riisi või riisiputru

4. Peotäis kuivatatud puuvijade ja pähklite-seemnete segu

5. Pool tassi müslit piimaga

6. Paar teraviljaküpsist viilu juustuga

7. Pool tassi kreeka jogurtit

Millised on kümme igapäevast viga, mida vanemad lapse magamapanemisel teevad, vaata SIIT!

Allkas: huffingtonpost.com