Tänapäevane inimene tahab aga eelkõige õnnelik olla ja alles siis painduda selle järgi, mida reeglid või normid talle ette kirjutavad. Märkimisväärse vanusevahega lähisuhte miinused on meil selged, vaatame nüüd, mis võiksid olla plussid! See ei tähenda muidugi, et miski oleks garanteeritud. Nii noor kui ka vana inimene võib olla lähisuhetes küps või abitu.

Parem seks. Vanemal inimesel on olnud palju aega enda keha tundma õppida – ja seda, kuidas partnerile naudingut valmistada. Seksuaalsuhe temaga võib tuua armuellu uue mõõtme, milleks noorem ja vähemate kogemustega partner tingimata valmis või nõus poleks.

Sisukamad vestlused. Sa ei viitsi enam kuulata, kuidas järjekordne staar-DJ lähimat ööklubi rokkis või viimasel nädalavahetusel kõvasti alkoholi „ära lahendati“? Oled tüdinenud sellest, kuidas tema vaba aeg on täidetud mõttevabade tegevustega helendava ekraani ees? Igatsed intellektuaalset vestlust ja seda, et partner ka kuulata oskaks ja tahaks, mitte ainult endale ei keskenduks? Võib juhtuda, et seda pakub vaid inimene, kelle vanus ületab 30.

Üldine küpsus. Kui soovid elus plaane teha ja edasi jõuda, on kergem leida vaimset tuge vanemalt partnerilt, kes ei jookse läbi elu „pea laiali otsas“ ja kellel on ka häid kogemusi, kuidas mingeid asju saavutada.

Pere. Paljudele noortele inimestele meeldib, et vanemal partneril on pere (lapsed) juba olemas ja ei pea eeldama, et ta hakkab peagi survet avaldama selle ringi laiendamiseks. Ühtehoidva pere uueks liikmeks saada on meeldiv kogemus, mis võib inspireerida ja eeskuju anda – lisaks annab partneri teiste lähisuhete jälgimine vihjeid, kas temaga tasuks pikemalt kokku jääda.

Kokkuvõttes võib öelda, et vanusevahega seotud miinused eksisteerivad ainult siis, kui asjaosalised ise neid näevad. Meeldimine ja sobivus ei küsi vanusest ja taustast ning mis suhteid tegelikult elus hoiab, sõltub rohkem meie edasisest valmidusest end avada ja üksteist toetada!

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee