Pere puhul on asjad lihtsad – kui sõbrad sind koos lastega alati avasüli vastu võtavad ja pärast keemilise puhastuse ja lõhutud esemete arveid ega naabrite kaebekirju kaasa ei poeta, siis on teie pere ka kõikide eelduste kohaselt restoranikõlbulik. Missugused on aga need restoranid, kuhu pered kõige parema meelega oma lapsi sööma viivad. Toome siinkohal välja peresõbraliku söögikoha tunnused.

Personal


Parimad ettekandjad on juba loomult niisugused, et tulevad toime igas olukorras ja loovad meeldiva õhkkonna ka kõige eklektilisema seltskonna saabudes, või on nad nii hästi koolitatud, et tulemus on sama. Lastega pered armastavad käia kohtades, kus personal nende saabumise üle alati siiralt rõõmustab. Hea teenindaja organiseerib perele suurema laua, lastele meelelahutuse ja suhtleb perega nii soojalt ja abivalmilt, et isegi pereliikmetel, kel lastega autos võitlemisest närv krussis või pikast ootamisest piss mähkmes, on ülimalt hea meel väljas einestamise otsuse üle. Peresõbraliku restorani personal suhtleb väikeste külastajatega niisama armastusväärselt kui suurtega. See tasub ära, sest päeva lõpuks ei ole ju midagi toredamat kui mudilase kalli ja korralik tipp, mille lahkuv perekond koos pisut sassis lauaga endast maha jätab. Hea restoranisõpradest perekond jätab alati hea tipi, sest nad ei eeldagi tavapärast teenindust, vaid pisut rohkem pühendumist.

Suuremates lastes tekitab erilise tunde kogemus, kui neid koheldakse restoranis kui täiskasvanuid – isegi nende endi vanemad ei küsi nii galantselt, millises kastmes nad oma parti soovivad. Selline restoranipoolne suhtumine on hea koha jaoks otsetee uute lojaalsete klientide kasvatamisel.

Ruumid


Kas restoran on suur või väike, ei ole muidugi kõige tähtsam. Tähtis on, et restoran, kuhu oodatakse peresid, oleks turvaline ka pisemate jaoks. Juhtub ikka, et lapsed teevad mööda saali paar jalutuskäiku. Kui restoran on reklaaminud end peresõbralikuna, siis on viidud miinimumini ka võimalus, et laps kusagilt (ka söögitoolilt) alla sajaks. Mõnusamate pererestoranide personal suunabki lastega pere juba nende saabudes just sellesse restorani osasse, kus on neil kõige mugavam ja turvalisem.

Lastetarbed


Peresõbralikus restoranis on pea alati ka lastetoolid ja lastele sobilik meelelahutus. Tihti suunavad lapsed vanemaid just nendesse söögikohtadesse, kus neil on mugav ja mõnus lihtsalt niisama olla – mugavad toolid ja meelelahutus, näiteks rasvakriidid ja pisikesed mänguasjad, tulevad alati kasuks. Uutel pererestoranidel on pisikestele klientidele ka palju muud pakkuda – kuni kokanduskursusteni välja. Pisiasjad on ka tähtsad, kui restoranis on vaid kõrge jalaga klaasid, siis laste jaoks lauale toodud tavaline klaas teeb kõik rõõmsaks – lapsevanemast laudlina vahetajani välja.

Lastele sobilik menüü


Lastesõbralik restoran pakub head ja tervislikku toitu. Elevust on tükiks ajaks, kui lastele mõeldud roog on serveeritud lastepäraselt või naljakalt. Muidugi tuleb veidi paindlikkust laste taldrikupealse kokkuleppimisel alati kasuks. Friikate ja vinkude aeg on ammuilma möödas ning moodne peresõbralik restoran ei paku suurepärast toitu üksnes trendikatele veganitele, vaid ka pisikestele klientidele.

Jaga
Kommentaarid