Millest selline erinevus? Selgub, et vahe tuleneb sellest, kuidas vanemad esimesena sündinud lapsi kohtlevad. Nendesse suhtutakse, kui vanematesse ja targematesse ja laps hakkab ka ise end niimoodi nägema, sest nooremate õpetamine ja nende järele vaatamine õpetab vanemaid lapsi ka enda käitumist ja võimeid paremini analüüsima.

Teadlased osundavad: mida noorem laps, seda vähem keeldusid-piiranguid. (Mitte et selle tõe teadasaamiseks teadust vaja oleks läinud.) Tulemuseks ongi see, et nooremate laste õpitulemused langevad vastavalt sünnijärjekorrale. Kui aga näiteks teine laps kasvab peres, kus vanem laps on juba oma elu peale läinud, siis võib ka tema võimekus selle võrra kõrgem olla, et nii vanemad, kui ka tema ise eeldavad temalt rohkem täiskasvanulikumat ellusuhtumist. Kui kodus on veel ka pesamuna, siis tema tegemistesse suhtutakse kõige leebemalt.

Vanematelt küsiti, kuidas nad reageeriksid, kui nooremad lapsed halbu hindeid koju tooksid ning isad-emad vastasid, et karistaksid neid tõenäoliselt vähem kui esmassündinuid.

Tundub pisut ebaõiglane, kuid samas — on ju tore olla tugevam ja targem, eks.