Vaata, millised on need toidud, mida iga rinnaga imetav ema peaks sööma.

1. Kaerahelbepuder

See on soodne ja seda on lihtne valmistada. Kaerahelvestes on rohkelt kiudaineid ja proteiini ning lisaks tekitab see pikaks ajaks täiskõhutunde. Organism seedib kaerahelbeputru aeglaselt ja hoiab veresuhkrutaseme normaalsena.

2. Munad

Munad sisaldavad palju proteiini ja kõiksuguseid aminohappeid, mida laps vajab. Lisaks on munades koliin ehk B4-vitamiin, mis on lapse arengule kasulik. Uuringud on näidanud, et koliin on kasulik ka lapse aju arengule.

3. Avokaado

Avokaado on väga toitaineterikas. Üks avokaado sisaldab umbes 2 grammi valku, 15 grammi tervislikku rasva ja 9 grammi süsivesikuid, millest umbes 7 grammi on kiudaineid. Lisaks on avokaados C-, K-, B5-, B6- ja E-vitamiin. Väiksemas koguses sisaldab avokaado ka tsinki, fosforit, mangaani, vaske, rauda ja magneesiumit. Avokaado mõjub hästi ka sinu vere ja kolesteroolitasemele.

4. Kreeka jogurt

Kausitäis Kreeka jogurtit on suurepärane hommikusöök või lihtsalt kerge vahepala. Kreeka jogurt sisaldab rohkelt probiootikume, mis mõjuvad soodsalt inimese mikrofloorale ja parandavad tervislikku seisundit. Lisaks tugevdab see nii sinu kui ka lapse immuunsüsteemi. Jogurtis on ka B12-vitamiini, proteiini ja kaltsiumit.

5. Oad ja kaunviljalised

Oad võivad tekitada küll gaase, kuid see on nii sulle kui ka su lapsele hea. Kaunviljalistes on ka kiudaineid, proteiini, rauda, foolhapet, tsiki ja kaltsiumit. Näiteks rauda on vaja vereloomes, kus seda kasutatakse hemo- ja müoglobiini sünteesiks. Raual on võtmeroll eluks vajaliku hapniku sidumises ja transpordis hemoglobiinis. Teisisõnu osaleb raud hapniku viimisel kopsudest kudedesse.

6. Piim

Piim sisaldab rohkelt olulisi vitamiine ja mineraale nagu kaltsium, D- ja A-vitamiin. Need pole kasulikud mitte ainult sinu tervisele, vaid ka su lapse omale.

7. Puu- ja juurviljad

Kui imetad rinnaga, peaksid sööma võimalikult palju puu- ja juurvilju. Näiteks porgandites on beeta-karoteen, mille muudab keha A-vitamiiniks. See on kasulik nägemisele, nahale ja immuunsüsteemile.

8. Lõhe

Punases kalas sisalduvad ained on väga kasulikud lapse rakkudele, silmadele ja ajule. Uuringud on näidanud, et kalas sisalduvad oomega-3 rasvhapped on lapse aju arengule väga olulised.

9. Pruun riis

Valge riis on keedetult küll kadestusväärselt lumivalge, kuid selle saavutamiseks maha kooritud kihtidega on ta kaotanud ka suure osa riisi väärtustest. Pruunikalt täisterariisilt on seevastu kooritud vaid mittesöödav kest, alles jäetud seitse pealiskihti koos iduga annavad terale omapärase pähklimaitse ning sisaldavad suurel hulgal väärtuslikke vitamiine, mineraale ja kiudaineid. Pruunis riisis leidub komponente, mis seovad endaga vereseerumi kolesterooli, hoides ära selle imendumise organismi. Täisterariisi kõrge kiudainesisaldus aitab kaasa seedesüsteemi kiirele ja häireteta funktsioneerimisele, mis on organismi heaolu üks tugisambaid ning aitab vältida mitmeid kroonilisi haigusi.

Allikas: yourtango.com