Räägitakse ikka sellest, et mees pettis ja lahkus oma naise juurest. Tegelikult ei ole see enamasti nii. Mehed küll petavad püsisuhtes suurema tõenäosusega, kuid lahkuminekuotsus tuleb pigem naise poolt ja on pigem seotud sellega, kas naise emotsionaalsed vajadused on täidetud, kui sellega, kas mees on petnud. Mistõttu on suhtele ohtlikum, kui naine petab, sest kui mees petab, siis enamasti on algpõhjus füüsiline ja tegu on läbimõtlematum, kuid naised petavad eelkõige emotsionaalse tühiku täitmiseks. See on aga lõplikust lahkuminekust vaid sammu kaugusel.

2.Tihti on petjad oma püsisuhtega rahul ja peavad end isegi õnnelikus suhtes olevaks

Paljud kõrvalhüpped ei teki sugugi sellel põhjusel, et oma suhe on end täiesti ammendanud. Enamus petjaid ei arva, et peaks oma püsipartnerist lahku minema. Rutgersi Ülikooli uuringu kohaselt 56 protsenti meestest, kellel on olnud kõrvalhüppeid, on oma püsisuhtega tegelikult igati rahul. 34 protsenti naistest, kellel on olnud oma parneri kõrval ka mõni juhusuhe, peavad oma püsisuhet piisavalt heaks, et pikaajalist liitu mitte lõpetada. Tihtipeale petetekase lihtsalt sellepärast, et selleks on võimalus, kellegi teise võrgutamine on lihtsalt huvitav väljakutse.

3. Petmise ootamatu kõrvalmõju

Võib juhtuda, et kui partnerid on aastaid ühetaolist kooselu elanud ja üks pool muutub ühtäkki säravaks ja särtsakaks, mis püsisuhte ka uuesti hõõguma paneb, siis tegelik põhjus on hoopis selles, et just see partner on käima lükanud kõrvalsuhte, mis kaudselt mõjub värskendavalt ka püsisuhtele. Kui püsisuhe sellest aga uut sõitu sisse ei saa, võib petjast partner, eriti, kui tegemist on naisega, valida tõepoolest uue suhte, kus talle rohkem tähelepanu pööratakse.

4. Naised petavad pigem siis, kui neil on ovulatsiooniperiood

See kõlab nii, nagu oleks väide võetud otse 1957-nda aasta käsiraamatust "Kuidas olla hea koduperenaine", kuid faktid seda väidet igatahes toetavad. Teaduslike uuringute kohaselt on naised teistest meestest huvitatud eelkõige siis, kui nad on oma kuutsükli kõige viljakamas perioodis. See on ovulatsiooniperiood. Naised tunnevad ennast sel perioodil seksikamana ja niimoodi tajuvad neid ka mehed, kellega nad kokku puutuvad. Sel perioodil eelistavad naised füüsiliselt atraktiivsemaid mehi ka siis, kui nad on oma partneriks valinud pigem koduhoidja tüübi.

5. Mehed petavad sellepärast, et oma abielu "parandada"

See kõlab kui kõige jaburam asi, kuid suur osa mehi just nii oma sisemuses arvab. Mehed, kes tegelikult oma naist armastavad, kuid kelle paarisuhtes on erinevaid probleeme, võivad kergesti alustada kõrvalsuhet või ka ühekordseid kõrvalehüppeid, et täita lünka, mis neil endi arvates oma abielus on tekkinud. Tihti mehed loodavad, et neil õnnestub saada lõpptulemusena kõik, mida nad vajavad ja kui ühest suhtest selle saavutamiseks ei piisa, siis kõrvalsuhe täidab lünga.

6. Tavaliselt valitakse kõrvalhüppeks keegi, keda juba tuntakse

On küll lohutav mõelda, et juhul, kui partner petab, siis on see suvaline üheöösuhe, kuid statistika räägib midagi muud. Enamasti murravad hundid siiki kodu lähedalt. Kõige tõenäolisem koht, kus kõrvalsuhe alguse saab, on töökoht. Lausa 85 protsenti petmisjuhtudel on tegemist petja töökaaslasega. Järgmisena tulevad sõbrad ja naabrid.

7. Need, kes petavad, on enamasti rockmuusika eelistajad

Kummaline, kuid nii see on. Sest muusikastiili eelistus on tõesti seotud seksuaalsuse väljendusviisiga. Uuringute kohaselt on lausa 41 protsenti petjatest just rockmuusika armastajad. Järgmisel kohal petjate muusikaeelistuste hulgas on popmuusika (16 protsenti), kantrimuusika (11 protsenti), klassikaline muusika (7 protsenti) ja rap/hip-hop on viimasel kohal (ainult 2 protsenti).

8. Petjad tahavad vahele jääda

Mõtle sellele koormale, mida petja endaga päevast päeva kaasas kannab. Süütunne! Salatsemine! Hirm, et kohe-kohe jään vahele! Kummaline on see, et ehkki vahelejäämist kardetakse, siis osaliselt petjad seda siiski soovivad. Kas teadlikult või alateadlikult jäetakse lahti meile, ei likvideerita huulepulgajälgi jne. See on petja sisemine appikarje oma partnerile. Petjad ei suuda oma kõrvalsuhtes teatud punktist edasi minna ja ummikusse sattununa avalikustavad oma suhte.

Allikas: yourtango.com