Merle Liivak: "“Lumil tuleb sünnipäev ja ta nõuab mängutuba,” ahhetasin sõbrale. Ma polnud oma laste sünnipäevi mängutoas veel tähistanud ja tundsin selle ees teatavat kõhedust."

Mihkel Raud: "Möödas on ajad, kui lastele võis naeratada ja kommi pakkuda. Nüüd tasub tagasihoidlikumat joont hoida, et mitte saatuslikult eksida."

Telesarjast “Meie pere ja muud loomad” tuttav Heidi Hanso on oma taluelu-reportaažidega äratanud paljudes sisemise revolutsionääri, kes tahab samuti oma lastele rohkem ruumi, õnnetunnet ja värskeid hanemune.

Järjest rohkem naisi valib teadlikult oma lapsele isa, kellel ei ole nime ega nägu. On vaid mõned tähtsamad andmed mehe välimuse, vanuse ja hariduse kohta. Miks otsustavad naised rasestuda spermadoonori abiga?

Kas pöialt imevalt beebilt peab ilmtingimata näpu suust ära kiskuma ja talle lutti pakkuma? Pöial ei kao ju öösel voodi alla ja on alati võtta, kui vaja.

Kas pöialt imevalt beebilt peab ilmtingimata näpu suust ära kiskuma ja talle lutti pakkuma? Pöial ei kao ju öösel voodi alla ja on alati võtta, kui vaja.

Vahel on raske ületada endas hirmu- või häbitunnet ja pöörduda enda või oma lapse murega psühholoogi, psühhiaatri või mõne muu spetsialisti poole. Ometi on see kõige kiirem ja tõhusam võimalus hädale lahendust leida.

Laste kõnehäiretest räägitakse palju. Kuid vahel tuleb ette, et laps ei tule toime­ lihtsate matemaatiliste tehetega. Või võtavad need tal liiga palju aega.

Suure osa lapse kasvatamisest ja kujundamisest teeme ära enne tema üheteistkümnendat eluaastat. Seejärel saame noort inimest veel pisut lihvida ning ongi käes aeg maitsta oma töö vilju.

Suure osa lapse kasvatamisest ja kujundamisest teeme ära enne tema üheteistkümnendat eluaastat. Seejärel saame noort inimest veel pisut lihvida ning ongi käes aeg maitsta oma töö vilju.

Keila-Joa külje all asub ebatavaline küla. Ühena esimestest ehitas sinna energiamaja Margus Pikani. Koos abikaasa Üllega kasvatavad nad seal nelja vahvat last ja lemmiklooma Rondat.

Kuidas leida endale sobiv töökoht, kui uue ilmakodaniku tulekuga on noore lapsevanema haridustee pooleli jäänud?

Piiride seadmine on üks tulisemaid vanemluse teemasid, mis puudutab meis õrnu kohti. Kui kusagil saab midagi valesti teha, siis just nendel nähtamatutel piiridel.

Kas lapsevanem võib teha tehinguid lapse varaga? Millal ja milliseid tehinguid võib alaealine ise teha?

Tarek ja Ülle Abuelnaga ning nende tütred Jenna ja Layla elavad Egiptuse hiiglaslikus pealinnas Kairos. “On küsitud, kas elame püramiidide kõrval. Vastame, et loomulikult, ning meil on veel kaks kaamelit,” naljatavad nad klišeede üle.

Amanda on nagu neljased ikka – elav, lõbus, armastab tantsida, joonistada ja legodega mängida. Ainus vahe on selles, et tema kõhus elavad haldjad, kelle eest tuleb hoolitseda.

Märtsis teevad põhikoolide lõpetajad üleminekueksameid gümnaasiumisse astumiseks. Kuidas utsitada arvutis jorutavat “lohet” tegutsema, ilma tema motivatsiooni maha surumata?

Lapsevanem, kes igal õhtul peab perele laua katma, peatub tahtmatult ka kiirtoiduleti ääres. Kuidas leida toidupoest tooteid, mis lastele maitsevad ning on ühtlasi tervislikud? Nõu annab teadliku toitumise edendaja Herdis Elmend.

Iga täiskasvanud inimese soolestikus elab kaks kilo baktereid. Nende rolli meie tervisele ning rohkem või vähem kasulikku toimet kehale meditsiinisüsteem alles õpib tundma.

Pärast lapse sündi käib nagu plõks ära, tunnistavad emad. Ühtäkki tükivad vähimagi asja peale pisarad silma ja emotsionaalne valulävi kahaneb kolinal. Kuidas nende muutustega toime tulla?

Sõna “hapnikupuudus” kasutatakse sageli ilmaasjata. Äsja sünnitanud emale võib see põhjustada tarbetut hirmu. Toome asjasse selgust.

Ehkki meie viimasest külaskäigust Meribeli juurde pole möödas kahte kuudki, on nende peres vahepeal toimunud totaalne muutus – nad vahetasid korteri avarama vastu ja pisitüdruk sai endale omaette toa.

Üha rohkem naisi võtab endale sünnitusele kaasa ka sünnitoetaja ehk doula. Kellega on tegu? Kui mees juba tuleb sünnitusele, siis kas doula on tõepoolest veel vajalik?

“No te ei pea kodus nalja tegema,” ütleb Emma Tross oma emale Haidele ja isale Toomasele, kui need vahel kogemata klounipaariks Piibuks ja Tuuduks muutuvad ning loomupärasel improvisatsiooni­oskusel koduseinte vahel lennata lasevad.

Peadpööritava edulooga idufirma GoWorkaBit kaasasutaja Gerli Veermäe on mõneks ajaks tööasjad tagaplaanile lükanud – ­esikohal on nüüd pooleaastane Tom-Robert.