Merle Liivak kirjutab, et sai teada, mis tunne on, kui su otsa-kui-nunnu lapsuke, allameetrimees, lööb su silma põhjalikult siniseks.

Mihkel Raud jutustab, et keeldus kahekümneseks saamiseni kõigest, mis kodustest kotlettidest natukenegi teistmoodi maitses ega jaksa ära kahetseda, kui palju aastaid ta kõike teistsugust põlates lihtsalt raisku lasin. Tema lapsed on Aasia toidu fännid!

Ehkki lapse sünd mõjutab mõlemat vanemat, kuuleme me enamasti emasid ründavast stressist ja kurnatusest. Kuidas aga uue ilmakodaniku perre tulek meestele mõjub?

Ehkki lapse sünd mõjutab mõlemat vanemat, kuuleme me enamasti emasid ründavast stressist ja kurnatusest. Kuidas aga uue ilmakodaniku perre tulek meestele mõjub?

Lapse seksuaalsus on loomulik, kuid väga õrn teema. Mõni­kord teeb laps asju, mis vanemat häirib. Et mitte last haavata, aga samas tähele panna ettevaatlikuks tegevaid märke, saab võtta abiks murebaromeetri.

Kõik vanemad unistavad sellest, et nende koolilaps teeks oma õppetükid ära vabatahtlikult, ilma suure sunnita. Mis imenipiga saada koolijüts ise õppima juba esimesest klassist peale?

Jälle koolis. Kuid mitte selleks, et nühkida taas kooli­pinki, vaid kohtuda Gustav Adolfi gümnaasiumi ajaloo- ja ­ühiskonnaõpetaja ning nelja lapse isa Jaak Juskega.

Intiimsuse jagamisel pärast lapse ilmale toomist peab naine tunnetama iseennast ja oma soove. Mida eha, et seks sujuks?

Tõenäoliselt on paljud naised unistanud teismelisena, kuidas neil on tulevikus ideaalne perekond: hea mees, tublid lapsed ja kaunis kodu. Mis saab aga siis, kui elu läheb teisiti ja loos pere naisega? Oma kogemusest kirjutab Getter Orusalu.

Sirli ja Kaspar Allese ning nende nelja poja Jesperi, Jensi, Klausi ja Villeelu on seiklejate unistus. Nagu Lotte multikas, elab vabadust hindav pere juba kolmandat aastat Austrias, veeretades oma kodu soovi korral ühest paigast teise.

Raseduse ja sünnitusega seotud põieprobleeme kogeb vähemalt iga kolmas naine. Tihti lähevad need ise üle, aga kui ei lähe, saab arstilt abi.

Väikese vanusevahega lastel on küll palju eeliseid, aga kuidas ühe-kaheaastasele selgitada, et varsti on platsis uus beebi?

Ema mure, et Meribel ei taha sugugi roomama hakata, haihtus kui võlukepi viipe peale 9. elukuul. Nüüd on nende väikses kodus kaks neljajalgset süstikut, teine neist koer Miki.

Möödas on putrude-püreede aeg. Ühe­aastane laps istub suure toidulaua ääres, jagades­ sööma­aega koos teiste pereliikmetega. Milliseid­ roogi talle pakkuda?

Kuidas kulgeb lastega pere elu väikses Viljandis, kui pereisa sõidab iga nädal pealinna tööle ja ema peab samal ajal olema üheksas ametis? Sõitsime külla Ugala teatri dramaturgile Liis Aedmaale ja tema juristist abikaasale Allanile.

Ansambli ­Elephants from Neptune solist Robert Linna on pühendanud end pisipojale ja perele – niipalju kui see artistielu kõrvalt on ­võimalik.