„Habemeta jõuluvana"

Kolm korda etendub teisel advendil KUMU Auditooriumis Teoteatri lavastus „Habemeta jõuluvana". Lavastus räägib noorest jõuluvanast Kaarupist, kellel jõuab kätte esimene kord kingikoormaga laste juurde minna. Võiks arvata, et see austav ülesanne on iga jõuluvana unistus, aga Kaarup tunneb laste ees paanilist hirmu ning mõtleb välja igasuguseid trikke, et minekust pääseda. Mis seiklused jõulukülas hakkavad, kas päkapikud ka midagi kardavad ja mis sellest kõigest siis saab, kui härjapõlvlane appi asub, pakub kindlasti põnevust kogu perele - nii lastele kui täiskasvanutele. Autor ja lavastaja on Piret Viisimaa.

"Päkapikk"

Pisikestele jõulufännidele sobib eriline lugu ühest erilisest päkapikust. Eesti kirjanik Andrus Kivirähk ja näitleja Jan Uuspõld jutustavad tõelise jõululoo erilisest päkapikust. Lugu kirjeldab, kuidas sündis üks eriline päkapikk. Lõbus lugu "Päkapikk" pakub mõtlemisainet ja meelelahutust naljakate juhtumiste ning haarava muusikaga nii väikestele kui suurtele. Etendust soovitatakse alates neljandast eluaastast.

Päkapikku mängitakse kaks korda teisel advendil Laagri City kontserdimajas.

„Vaata, Madlike, lund sajab!"

Astrid Lindgreni „Vaata, Madlike, lund sajab!" on Taavi Tõnissoni lavastatud lugu perekonnast: emast, isast ja lastest. Jõuludest ja kokkuhoidmisest, tülidest ja kadedusest, üksindusest ja hirmust. Sellest, et tihti võtame üksteist üsna enesestmõistetavana ja saame päriselt väärtuslikust aimu alles siis, kui tekib oht kallitest ilma jääda. Kui pisike Liisbet metsa ära eksib, on vanemate ja Madlikese mure suur. Jõululavastuses näemegi väikese Liisbeti eksirännakut talvises metsas ja tema püüdlusi tagasi koju jõuda.

Esietendus toimub teisel advendil Kultuurikatlas.

„Valge Maailm"

„Valge Maailm" on kogupere muusikaline ja realistlik muinasjutt Valges Maailmas valitsevast Jääkuningannast ja printsessist. Tegemist on vahva jõululise lavastusega kõikidele pisikestele printsessidele, kuid kindlasti põnev vaadata ka poistel. Noblessneri Sadamas etenduv Andry Erwaldi „Valge maailm" paneb kõikide laste silmad särama. Lavastajaks Tamur Tohver.

"Pähklipureja"

Pjotr Tšaikovski imekauni muusikaga jõulumuinasjutt "Pähklipureja" on osake jõulutundest. Ballett, mida etendatakse igal aastal just jõulude ja aastavahetuse paiku, äratab ühtviisi vaimustust nii lastes kui täiskasvanutes - süda põksub vaheldumisi põnevusest ja hingeliigutusest. „Pähklipureja" on hea võimalus lastele esmakordselt balletti tutvustada. Tartu Vanemuises etenduva „Pähklipureja" lavastaja ja koreograaf on Pär Isberg ning osades mitmed üle tuntud balletitähed.