Sa ei pese kunagi nõusid.

Saladus, kuidas meest liigutama panna, peitub sõna „kunagi” vältimises. See sõna tekitab su kaaslases tunde, et tema pingutusi ei nähta ega väärtustata. Parim viis meest motiveerida käib läbi abi palumise, mitte etteheidete tegemiste. „Ma oleksin õnnelik, kui sa mind köögis aitaksid. Nii jääks mul aega, et pikast päevast puhata. Tule, teeme täna koos süüa. Kas tahaksid hakkida või liha ette valmistada?” Selline lause tekitab mehes tunde, et ta saab teha midagi sinu heaks. Fakt, et tema abitegu võimaldab sul puhata ja end nautida, paneb ta ennast supermehena tundma. Supermees olla on lahe, lihtsalt käsu peale nõusid pesta ei ole.

Sa oled laisk.

Ajab ikka tigedaks, kui ta lihtsalt ei saa aru, et oma tööriided võiks panna kappi, mitte diivani nurgale. Isegi kui see juhtub juba sajandat korda, tuleks mehele lihtlausetega öelda, et ta oma riided või sokid ära koristaks — välja jättes oma jutust selle osa, kus mehe laiskust meelsasti mainiksid. Negatiivsed märkused partneri iseloomu kohta tekitavad ainult põlglikkust ja laiskust need ei ravi. Tulemuseks on hoopis tusane, ikka asju vedelema jättev mees.

See on kõik sinu süü.

Rasketel aegadel on kerge end unustada ja kõiges halvas teist poolt süüdistada. Ratsionaalselt mõeldes on ainuke viis suhet klaarida siis, kui oleme valmis võtma vastutuse probleemide — suurte või väikeste — eest, milles me ise süüdi oleme. Näiteks olukord, kus sina sätid end kaua, tänu millele hakkate üritusele hilinema. Kiiruga autosse tormates unustab su kaaslane piletid. Sa oled pinge tõttu endast väljas ja süüdistad nüüd oma kaaslast. Kuidas ta saab selline udu olla? — Olukorras, kus me keeldume enda osalust pingete tekkimises tunnistamast, valavad konfliktile lihtsalt õli tulle.

Vaidlemine on muidugi suhtes täiesti normaalne. Aga seda tuleb teha õigesti. Kuidas, seda vaata SIIT!

Võibolla me peaks lahku minema.

Suhted ja abielud panevad meid proovile. Suhtesse astudes lubame teineteise eest hoolitseda. Niisama selliseid fraase loopides vähendad nii ennast, oma kaaslast kui teie suhet. See tähendab, kui sa oma soovis lahku minna täielikult kindel pole ja selle lause väljaütlemisega kaasnevate tagajärgedega tegeleda ei soovi, siis mõtlematult lahkuminekut mainida pole kohe üldse hea mõte. Eriti, kui eesmärgiks on üksnes teisele haiget teha, mitte esilekerkinud probleemi lahendada. Selliste sõnade loopimine jätab suhtele oma jälje ja kahandab teievahelist usaldust.

Noh, sinu tunne selle asja suhtes on igatahes vale.

Suurim kingitus, mis me teisele teha saame, on pakkuda oma empaatiat. Isegi, kui me alati üksteist ei mõista, ei tohiks me kunagi teise tunnete pärast solvuda. Peame teineteist piisavalt austama, kuulama, mõistma ja toetama. Siis kasvame ise ja kasvab meie suhe.

Foto: Shutterstock

Allikas: psychologytoday.com