Sinu laps
Kohe on käes raseduse oluline verstapost – esimese trimestri lõpp. Loote pikkus peast pepuni on 4,4 cm, kaal u 18 g.
12. rasedusnädalaks on lootel tekkinud kõik elundid, sh suguorganid. Tal on näha juba sõrmi, varbaid, lõuga, nina ja otsmikku, ka lapse silmad ja kõrvad täielikult välja arenenud. Silmi katavad silmalaud. Loode oskab avada oma suud ning kõverdada oma sõrmi ja varbaid, millel on nüüd hakanud kasvama küüned. Aju areng on tormiline ning närvirakud paljunevad väga kiiresti, sünapsid hakkavad tootma elektrilisi impulsse.
Ta teeb primitiivseid hingamisliigutusi (lootehingamine), neelab lootevedelikku, pissib ja imeb pöialt. Ta liigutab ennast, kuid ema seda veel ei tunne.

Sinu keha
Sinu emakas on liikunud vaagnasse alakõhus, mille tulemusena peaks nüüd surve põiele vähenema. Sinu kõhule võib ilmuda tume vertikaalne pigmendijoon, mida kutsutakse linea niga'ks. Ära muretse, see kaob varsti peale sünnitust.
Mida teha ja mida mitte
Kui sind vaevavad kõrvetised, siis proovi vältida rasvaseid, happelisi ja vürtsikaid toite; söö tihti ja väikseid portsjone; peale sööki oota paar tundi enne, kui pikali heidad.

Tervis
Niipalju siis paljukiidetud rasedusaegsest kumavast jumest: dermatoloogide sõnul võivad ühed ja samad hormoonid põhjustada rasedal naisel kaunist näonahka kui ka aknepuhanguid. Kasuta sobivad näohooldusvahendeid.

Füüsiline aktiivsus
Kui tõstad hantleid, siis vähenda nende raskust ja jälgi harjutuste sooritamise ajal oma pulssi. Pulss ei tohiks tõusta üle 140 löögi minutis, vastasel juhul võib su keha üle kuumeneda ja see võib omakorda emaka verevarustust halvendada.

Suhted lähedastega
Oma rasedusest teatamine lähisugulastele võib vallandada varjatud pingeid. See ei  pruugi olla meeldiv, aga paraku tuleb seda suhteliselt tihti ette. Näiteks võib last oodata ka sinu vennanaine, kellega sul on täiesti erinevad vaated rasedusega seotud teemadele. Üritage keskenduda positiivsele ja rääkige avameelselt kõigist teemadest.

Kaksikud
Toitumisteadlased soovitavad kaksikute ootajatel päevas süüa 300 kcal rohkem kui üht last kandvatel naistel. Kindlasti tasub tähelepanu pöörata toiduainetele, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid (täisteratooted ja puuviljad), et ennetada kõhukinnisust; kaltsiumi, mis aitab loote luid üles ehitada; ja rauda (tailiha, lehtaedviljad), et vältida aneemiat.