Sinu laps
Laps on 4. raseduskuu alguseks 11 nädalat vana. Ta kaalub u 20 g ja on 6 cm pikkune. Praegu kasvab su laps väga kiiresti. Nüüd hakkavad loote 1. trimestril moodustunud organid ja koed arenema. Alguses nabanööri osa olnud soolestik kolib uude kohta – loote kõhuõõnde. Loote keel ja häälepaelad arenevad ning silmad liiguvad üksteisele lähemale.  Silmad on hästi arenenud, kuid laud on suletud kuni 7. raseduskuuni.
Välja on kujunenud luustik ja lihaskond. Algab luude luustumine. Perioodi lõpuks on välja kujunenud ka siseelundid.
Lapse nahk on õhuke, kortsuline ja punakas ning kaetud karvakestega. Nahka katab valkjas lootevõie, mis on moodustunud lootevee rakkudest.
Loote kõrvad asuvad õiges kohas ning tema pea suurus moodustab umbes poole terve keha suurusest (sündimisel on pea suurus ¼ keha suurusest).

Sinu keha
Sel nädalal võib arst või ämmaemand tunda sinu kõhuõõne alumises osas kasvavat emakat, mis lõpuks täidab sinu vaagna, laienedes nii ette- kui ülespoole – varsti ei jää sinu ümar kõht kindlasti märkamatuks.

Mida teha ja mida mitte
Registreeri end varakult perekooli kursustele – isegi kui käid seal alles 7. raseduskuul, on kursused nii populaarsed, et kohad täituvad kiiresti. Sul on kogu aeg palav? Vali naturaalsest materjalist riided (puuvill, lina) ja väldi sünteetikat. Mõistlik on riietuda kihiliselt, nii et vajadusel saad alati rõivaid vähemaks võtta.

Tervis
Uuringud näitavad, et mõõdukas kofeiini tarbimine ei kahjusta sind ega loodet; samas mõjub liiga palju kofeiini dehüdreerivalt ja võib su keha kaltsiumivarusid vähendada, aga neid vajab kasvav loode tugevate luude ja hammaste arenguks. Kofeiinirikkad joogid peale kohvi on veel tee, limonaad ja kakao – ürita nende hulka vähendada või vali kofeiinivabad joogid.

Vennad ja õed
Kui vanema lapsega pargis või poes käite, siis pöörake ta tähelepanu beebidele ja tuletage talle meelde, et varsti tuleb ka teie perre väike tita. Arutage, kuidas beebi teie elu muudab ja kuidas vanemast lapsest saab vanem õde või vend.

Kaksikud
Kaksikuid oodates on kindlasti ka sinu organismi rauavajadus suurem, kuna platsenta saab rauarikastest toitudest suurt tuge (läätsed, kikerherned, rohelised lehtköögiviljad) ja pea arstiga nõu, kas vajad lisaks mõnd rauapreparaati.