Sinu laps
Sinu laps on nüüd sama suur kui rusikasse pigistatud käsi. Loode kaalub u 28 g ja on umbes 7-8 cm pikkune. Loode oskab juba sõrmi rusikasse pigistada ning tema käenaha väliskiht näitab geneetiliselt määratud unikaalseid jooni sõrmeotstel ja peopesadel. Loote kael muutub nüüd pikemaks, mis tähendab seda, et ta lõug ei pea enam rinnale toetuma.
Laps oskab juba kätt rusikasse pigistada ning kui pöial puudutab suud, siis oskab ta suu avada ja viia pöidla suhu. Ta harjutab eluks vajalikke hingamisliigutusi: pöörab pead, avab suud, tema rindkere tõuseb. Ta neelab lootevett, mis mõnikord võib põhjustada luksumist. Seda võid tunda alates 22. rasedusnädalast rütmiliste müksukestena.

Sinu keha
Kui sul ikka veel iiveldas, siis nüüd peaks see küll lõppema. Kuid nüüd võivad sulle vaevusi hakata tekitama alakõhuvalud, mis on tingitud emaka kasvamisest ning emakat ümbritsevate sidemete venimisest.

Mida teha ja mida mitte
Pööra erilist tähelepanu suu ja hammaste hügieenile, kuna rasedus põhjustab igemete paisumist, see omakorda muudab igemed vastuvõtlikumaks bakteritele ja infektsioonidele. Harja hambaid ja keelt peale igat söögikorda ning loputa antibakteriaalse suuveega kord päevas. Konsulteeri oma hambaarstiga tavapärasest sagedamini. Hammaste röntgeni ei soovitata raseduse ajal teha.

Tervis
Jätka kindlasti piima joomist, sest järgneva kaheksa nädala jooksul kõvastuvad loote kõik luud ning neisse ladestub kaltsium.
Kui kannad kontaktläätsi, siis nüüd võib tunduda, et need enam ei sobi. Sinu silmakuju on raseduse ajal muuutunud ja silm ei tooda enam sama palju pisaravedelikku kui varem. Pea nõu silmaarstiga, kes vajadusel kirjutab välja uued kontaktläätsed või soovitab raseduse lõpuni kanda prille.

Füüsiline aktiivsus
Vaagnapõhjalihaste treenimine tugevdab nii tupe- kui pärakupiirkonna lihaseid, mis omakorda aitab ennetada uriinipidamatust, abistab sind sünnitusel lapse väljapressimisel ja vähendab rebendite tekkimise võimalust.
Harjutus on väga lihtne – heida põrandale pikali, tõmba kokku need lihased, mida kasutad uriini kinnihoidmisel – ning vabasta lihased. Tee nii paari minuti jooksul korra või paar korda päevas.

Vennad ja õed
Sündiva õe või venna ootuses on hea õpetada lapsele läbi nukkudega mängimise päris beebi süllevõtmist ja puudutamist. Valige nukk, kes on enamvähem vastsündinud lapse suurune ja näita lapsele, kuidas nukul mähkmeid vahetada ja teda sülle võtta.

Kaksikud
Kui ootad kaksikuid, siis paistab rasedus juba kindlasti välja – see tähendab, et vanad riided enam selga ei mahu. Kui sa ei taha kogu oma garderoobi välja vahetada, siis on hea mõte laenata oma partneri särke ja dressipluuse.