Sinu laps
Loode kaalub nüüd umbes 50 -150 g ja on umbes 9,5- 11,5 cm pikkune.Tital on olemas kõik luud ja lihased ning piimahammaste alged. Lapse nahk on õhuke ja kaetud udusulelaadsete karvakestega (lanugo), mis enne sündi ära tulevad. Peanahal kasvavad juuksed ja nende värv võib hiljem muutuda. Hakkavad moodustuma kulmud. Laps luksub, aga häält ei saa ta veel teha, kuna tema trahhea on vedelikuga täidetud. Seedetrakt jätkab arenemist. Ultrahelis võib näha juba tita sõrmi ja varbaid.
Tal arenevad haistmine, kuulmine, nägemine, maitsmine ja puutetundlikkus. Tita liigutab aktiivselt, kuid ema seda veel ei tunne. Oma kehatemperatuuri ei suuda laps veel iseseisvalt säilitada. Selle püsimise eest seisavad hea lootevesi, emakas, ema keha rasvakiht ja nahk.

Sinu keha
Rasedus võib sind nüüd hingeldama ajada. See võib olla natuke tüütu, aga raseduse edenedes sa hingeldad aina rohkem, kuna kasvav emakas pressib sinu diafragmale, jättes kopsudele vähem ruumi. Selle pärast ei pea sa muretsema, välja arvatud juhtudel, kui sul tekib hingamispuudulikkus,  näpuotsad muutuvad siniseks ja sul on tunne, nagu hüppaks süda rinnust välja – sellistel juhtudel võta kohe arstiga ühendust.

Mida teha ja mida mitte
Kui pelgad gripihooajal haigestuda, võid end nüüd gipi vastu vaktsineerida. See aitab vältida tõsisemat põdemist ja gipi tüsistusi nagu kopsupõletik.

Tervis
Neil nädalatel on aeg teha nõndanimetud triple-test – vereanalüüs, mis mõõdab loote sünnidefektide riski olemasolu (Downi sündroom, spina bifida e. seljaajusong).
Riski hindamisel arvestatakse ka teisi olulisi andmeid raseduse kohta: raseduse täpne suurus, raseda kaal ja vanus, suitsetamine jne. Nende koondandmete alusel saadakse integeeritud risk.
Negatiivne testi tulemus tähendab, et tõenäosus sünnitada haiget last ei ole tavalisest suurem ja täiendavaid uuringuid ei ole vaja. Kuid testi tundlikkus ei ole 100%, üksikutel juhtudel on normaalse tulemuse korral võimalik siiski haige lapse sünd.
Positiivse testi tulemus tähendab, et võimalus haige lapse sünniks on tavalisest suurem. Positiivne tulemus ei tähenda haige lapse sündi, küll aga kuulub rase nüüd kõrgenenud riskiga naiste guppi, kes vajab konsultatasiooni geneetiku poolt, vajadusel pakutakse naisele täiendavaid uuringuid. Ka siis, kui mõne üksiku hinnatava näitaja väärtuses leitakse märgavaid kõrvalekaldeid, hinnatakse testi tulemus positiivseks.
Paraku annab see test sageli ka ebaõigeid vastuseid – umbes 50 testi 1000st näitavad riski olemasolu samas kui tegelikult sünnib neist haigeid lapsi vaid 1-2.

Füüsiline aktiivsus
Hea mõte oleks nüüd end kirja panna rasedusaegse jooga tundidesse. Jooga kombineerib sobivad harjutused hingamistehnikatega ja sobib pea kõigile. Lisaks kohtud tunnis teiste lapseootel naistega ja võib juhtuda, et leiad nende hulgast omale häid sõpru ja te saate ka emadena üksteisega kokku.

Paarisuhe
Sinu esimese trimestri jooksul iiielduse ja väsimuse tõttu kõikunud libiido muutub nüüd stabiilsemaks – kasutage seda partneriga ära. Libiido võib taas madalamad tuurid võtta kolmandal trimestril. Seksimisel vältige misjonäripoosi – seliliasend pole sulle hea, kuna avaldab liigset survet veenidele, mille kaudu loode hapnikku saab.

Kaksikud
Paljud kaksikute vanemad on selle poolt, et kaksikud magavad ühes voodis – seda nii ruumisäästlikkuse pärast kui ka kaksikute endi emotsionaalse ja füüsilise läheduse pärast. Oht tekib aga siis, kui imik õpib keerama – tekib kõrgendatud imiku äkksurma sündroomi oht.