Sinu laps
Käes on 5. raseduskuu ja lapse 15. elunädal. Lapse pikkus on nüüd umbes 20 cm ja kaalub ca 140 g. Nüüd hakkab tema keha talletama rasva, mis hoiab teda soojas. Sündimise hetkeks moodustab keharasv umbes 2/3 loote kaalust. Lootel on nüüd ripsmed.
Laps liigutab end tunnis 3–50 korda, see tähendab 20% ajast. Kuna lapsel on emakas veel piisavalt ruumi, ei ole enamik tema liikumisest tuntav. Mida suuremaks laps kasvab, seda paremini jõuavad emani ka nõrgemad liigutused.  Tajutavamad on lapse liigutused rahulikult lebades ning lapsele keskendudes. Lapseootuse lõpukuudel on 60–90% kõikidest liigutustest tuntavad.

Sinu keha
Võid tunda, et higistad rohkem ja vajad palju värsket õhku. Need nähud kaovad pärast sünnitust ja on tingitud keha suurenenud verevarustusest.
Sinu emakas jääb praegu umbes 5 cm sinu nabast allapoole. Kuna emakas täidab vaagna, surub see ka sinu seedeelunditele, lükates neid kokku. Sinu alakõht paisub koos lapsega, platsenta töötab hoogsalt, et su loodet toetada ja toitainetega varustada. Platsenta veresoonte võrgustik edastab lootele toitaineid ja juhib eemale jääkained.

Mida teha ja mida mitte
Söö tihti  – eksperdid soovitavad päeva jooksul süüa kuus väikest einet kolme suurema söögikorra asemel, et kergendada seedekulgla tööd. Rasedusaegsed hormoonid aeglustavad seedimisprotsessi. Sagedamini süües väldid ka pearingluse teket, mida võib põhjustada tundidepikkune söömataolek.

Tervis
Mõnda lapseootel naist võivad piinata raseduse ajal migeenipeavalud, mida arstid seostavad kõikuva östrogeenitasemega organismis. Paraku ei saa rasedusaegset migeeni ravimitega leevendada. Selle asemel võib proovida vältida šokolaadi, maitsetugevdajate ja kofeiini tarbimist – need võivad olla migeenihoo vallandajateks. Vähenda igapäevast stressi ja maga piisavalt.

Füüsiline aktiivsus
Nüüd jäta vahele harjutused, mida peab sooritama seliliasendis. 4.-5. raseduskuust alates on seliliolek ebasoovitav, kuna see surub peamisele veresoonele, mistõttu loote verevarustus võib väheneda.

Vennad ja õed
Külastage koos vanema lapsega tuttavaid ja sõpru, kellel on kodus väike beebi; seletage neile, kuidas näeb välja elu vastsündinud lapsega.