Ehkki statistika järgi on viljastumiseks võimalused pisut suuremad, kui vahekorras olla iga päev kui üle päeva – 0.37 versus 0.33 – mis näitab, et ka üle päeva vahekorras olles on pea samamoodi võimalik rasestuda, mistõttu ei pea muret tundma, kui iga päev vahekorda ei toimu.

Sinu laps
Rasedust ei ole paraku veel võimalik tuvastada, kuna 2. nädal on ovulatsioonieelne nädal. Kui sinu menstruaaltsükkel on regulaarne, siis tekib sul ovulatsioon tõenäoliselt millalgi järgmisel nädalal. Mõningase planeerimise tulemusena võite partneriga arvestada, et see on lapse eostamiseks sobivaim nädal.

Sinu keha
Uue elu ootuses moodustab sinu emakas igal kuul vererohke limaskesta nimega endomeetrium. Samal ajal küpsevad ühes munasarjas munarakud vedelikuga täidetud kotikestes – folliikulites. Munasari vabastab küpse munaraku järgmisel nädalal ning siis võib aset leida viljastumine.

Mida teha ja mida mitte
Kui sina ja su partner tarvitate kergemate tervisehädade puhul taimseid alternatiivmeditsiinitooteid, siis raseduse planeerimise ajal võiksite neist loobuda. Mõned uuringud on tõestanud, et näiteks naistepuna, punane päevakübar või ginkgo biloba võivad mehe sperma kvaliteedile negatiivselt mõjuda.

Tervis
Stressi vähendamine igapäevaelus võib suurendada rasedaks jäämise võimalust. Tee iga päev midagi meeldivat ja võta aeg maha vaid iseenda jaoks.

Füüsiline aktiivsus
Soov rasedaks jääda võib kujuneda suht närvesöövaks ettevõtmiseks – aga stress omakorda võib pärssida ovulatsiooni teket või isegi mõjutada menstruaaltsükli korrapärasust. Füüsiline aktiivsus vähendab stressi – liiguta end vähemalt pool tundi korraga 4-5 korda nädalas.

Paarisuhe
Investeeri heasse paarisuhtesse osutades partnerile väikseid heategusid. Esimene aasta peale lapse sündi võib osutuda teie suhte proovikiviks – kui te suhte eest juba praegu head hoolt kannate, siis tasub see hiljem ära ning elate üle ka rahutumad ajad.

Vennad ja õed
Kui teie peres kasvab juba üks laps ning plaanite saada teist, siis valmistuge, et teise lapse isiksus on muretum kui esimese oma – teise lapsega on vanemad tunduvalt rahulikumad. Teine laps on seetõttu tihti loomingulisem ja mängulisem ning võtab tagasilööke kergemini kui vanem laps.

Kaksikud
Aina rohkem naisi ootavad rasestumisega, kuni nad on saanud 35-aastaseks, kuna pärast seda suureneb kaksikute saamise võimalus kahekordselt!