Ja alles seejärel on lubatud maimukese sünnist teavitada lapse vanavanemaid ja teisi lähisugulasi. Väidetavalt olevat prints William kasutanud salajast telefoniiliini, et kuninganna Elizabethile teatada, et sündinud on prints George.

Uhkeid beebipidusid ei korraldata

Rasedusaegsed beebipeod ehk baby showerid USA traditsioon ja kuigi Meghan on seal üles kasvanud, on väga vähe tõenäoline, et ta selle kombe oma abiellu kaasa toob. Varasemalt ei ole teada, et ükski teine kuningliku pere liige oleks sellist pidu korraldanud.

Beebi sugu hoitakse saladuses

Paljudel puhkudel ei tea kuningliku pere liikmed isegi, mis soost beebi neile sünnib. Aga isegi kui info on olemas, ei tee nad seda kindlasti enne avalikuks, kui laps on sündinud. Siis riputatakse lossiväravasse uhke silt, kus on peal lapse sünnikaal, sündimise kellaaeg ja sugu.

Tavaliselt ei anta rasedusest enne 12. nädala möödumist maailmale teada

Selle reegli vastu on “eksinud” hertsoginna Kate, sest tema puhul oli tegu raske rasedusaegse seisundiga, mis vajas haiglaravi. Kõigi kolme lapse puhul oli perekond sunnitud naise raseduse varem avalikuks tegema, sest Kate´i väga ränk iiveldus ja pidev oksendamine ei andnud võimalust normaalset ja tavalist elurütmi jätkata.

Reisimist piiratakse miinimumini

Lapseootel kuningapere liikmed reisivad väga vähe, pigem üldse mitte. Seda reeglit rikkus alles hiljuti Meghan Markle, kes lõpetas just koos abikaasa prints Harryga Austraalia ja Okeaania ringreisi.

Dekoltee näitamine on rangelt keelatud

Avarad dekolteed on kuninglikus peres igal juhul keelatud, aga eriti rangelt peetakse sellest reeglist kinni lapseootuse ajal. Rasedus teatavasti paisutab ka rinnapartii suuremaks ning kuna nendega eputamine ei ole siivas ja sünnis, tähendab see, et lapseootel naised peavad kandma kõrge kaelusega rõivaid.

Rasedusega seotud terviseprobleemid tehakse avalikuks

Hertsoginna Kate`i, kes pidi kõigi kolme rasedusega haiglaravil viibima, seisundi kohta avaldas palee iga rasedusega detailse teate oma kodulehel, kirjeldades täpselt, mida hyperemesis gravidarum tähendab ning kuidas seda ravitakse.

Varbaid näidata ei tohi

Üks kindel etiketireegel käib ka kingade kohta — lahtiste ninadega kingi printsessid ja hertsoginnad kanda ei tohi. Isegi siis, kui kõrged kontsad ja terava ninaga kingad valmistavad vaesele paistes jalgadega rasedale põrgupiina, peab ta need siiski endale jala otsa ajama, kui ametlikel üritustel osaleb.

Kuninglikel beebidel on oma sünnitusarst

Kuningaperel on oma kindel günekoloog-sünnitusarst, kes osaleb kõikide kuningapere beebide sünnitustel. Kuni prints Georgei sünnini 2013.aastal oli selleks dr Marcus Setchell, kes tegelikult oleks tahtnud juba varem pensionile jääda, aga lükkas oma pika puhkuse edasi, et prints turvaliselt maailma aidata. Praegu tegeleb kuningliku pere liikmetega dr Alan Farthing, kes oli ka printsess Charlotte`i ja prints Louis´ sünni juures.

Terve rasedusaja jooksul on lapseootel naise käsutuses terve ekspertide armee

Me teame seda, et lapsed sünnivad St.Mary haigla Lindo tiivas. Aga selleks, et rasedus kulgeks komplikatsioonideta ning abi oleks käepärast iga võimaliku probleemi tekkimisel, on valvel ja ootel terve ekspertide armee — umbes 20st inimesest koosnev spetsialistide seltskond, kelle hulka kuuluvad lastearst, günekoloog, ämmaemand, anestesioloog jne. Arstid pidid kolm kuud olema valves ja valmis jooksma, kui miskit juhtub, nad ei tohtinud isegi linnast lahkuda, kirjeldas üks arst, kes oli tiimis printsess Charlotte`i ootamise ajal.

Arstid peavad andma vaikimisvande

See ei ole ilmselt väga üllatav, aga jah, vastab tõele, et kõik arstid, kes lapseootel printsessidega tegelevad, peavad andma vaikimisvande.

Kuningliku pere beebidele ei anta unikaalseid nimesid

Kui Kate ja William pidid tulevase troonipärija nimega väga ettevaatlikud olema ning valida oli neil ainult mõnede üksikute kandidaatide seast, siis Harryl ja Meghanil on pisut rohkem mänguruumi, sest nende beebi on troonipärimise nimekirjas alles seitsmes. Kindel on aga see, et lapsel saab olema vähemalt kolm, kui mitte neli, eesnime. Näiteks prints George’i täisnimi on George Alexander Lewis ja printsess Charlotte’i passis seisab Charlotte Elizabeth Diana.

Esimese sünnitusjärgse pildi jaoks on valmis terve ilusalong

Juba loetud tunnid pärast tita sündi on värske ema sunnitud astuma kogu maailma ette, et oma vastsündinut kõigile näidata. Selleks, et esimesed pildid tuleks võimalikult glamuursed, on tööl terve ekspertide tiim. Stilistid, juuksurid, meikarid — kõik on haiglas kaasas selleks, et noor ema võimalikult kena välja näeks. RIietus on väga tähtis: Kate valis näiteks prints George`i esitlemiseks helesinise täpilise kleidi, mis meenutas seda kleiti, milles Diana prints Williamit kogu maailmale näitas.

Tõenäoliselt leiab ka Meghan viisi, kuidas selles olukorras ämmale austust avaldada.

Emapuhkus on lubatud ja soositud

Kuninglik pere hoiab üpris paljuski kinni vananenud ja tänapäeval juba veidrana tunduvatest reeglitest, kuid emapuhkuse on nad küll omaks võtnud ning soosivad seda väga. Näiteks pärast prints Louis` sündi oli Kate koguni viis kuud avalikkuse silme alt eemal ning osales ainult Harry ja Meghani pulmas.

Mitte-kuninglikel vanavanematel on nüüd ka lubatud lapse elus osaleda

Pikalt oli kombeks, et kui laps sündis kuningliku-tavainimese segaperre, lükati tavapere liikmed lapse elust lihtsalt välja. Nüüd on see reegel õnneks ära kaotatud ning nii Middletonid kui Meghani ema Doria Ragland saavad osaleda kõikidel tähtsatel lapsega seotud üritustel nii enne kui pärast sünnitust.

Lapsel ei ole perekonnanime

20nda sajandi alguseni ei olnudki kuninglikel lastel perenimesid, vaid neid tunti selle riigi nime järgi, mida nad valitsema hakkasid. Williami ja Kate`i lapsed kasutavad perenimena Cambridge`i ja Meghani ja Harry mudilane saab tõenäoliselt kandma Sussexi nime.

Kuninglikud lapsed söövad kuninglikku toitu — rinnapiima

Rinnaga toitmine on pikaajaline kuninglik traditsioon — Elizbeth imetas kõiki oma lapsi, samuti Diana. Kuuldavasti on seda teinud ka hertsoginna Kate.

Eeldatavaid sünnikuupäevi ei öelda välja

Kui Kate jäi rasedaks ja pidi haiglasse minema, ütles palee ainult seda, et “nad olid sunnitud rasedusest teada andma varem kui oleks soovinud”. Kui kaugel rasedus tolleks hetkeks oli, ei öeldud, samuti hoiti saladuses eeldatavat sünnikuupäeva. Meghaniga on praegu sama lugu: me teame, et beebi peaks sündima kunagi kevadel, aga millal täpselt, ei ole selge.

Kuninglikud papad võivad võtta isapuhkust

Ja sellele traditsioonile pani aluse William. Enne laste sündi töötas mees helikopteripiloodina ning pärast esiklapse sündi võttis ta mõneks ajaks tasustamata isapuhkust. Seejärel pani ta ameti üldse maha, et kuningliku pere töödele ja tegemistele keskenduda.

Maailma liidrid ja riigijuhid saadavad lapse sünni puhul kingitusi

Nagu ka fännid ja avaliku elu tegelased. Kui prints George sündis, tehti talle saadetud kingitustest Buckinghami palees lausa eraldi näitus, sest kingitusi laekus kokku 610!