Sinu laps
Laps kaalub sel nädalal 200-400 g ja on umbes 25 cm pikkune. Tema nahka katab nüüd vernix caseosa ehk lootevõie, mis kaitseb lapse nahka lootevee ärritava toime eest. Loode harjutab nüüd rinnaga hingamise liigutusi – nii et tema rind tõuseb ja vajub, nagu läbi nina hingates. Loote suguelundid on nüüd täielikult välja arenenud. Lootevõie on valkjas kreemitaoline aine, mida eritavad lapse rasunäärmed alates 20. rasedusnädalast. See kaitseb lapse õrna nahka lootevee söövitava toime eest. Esialgu on sellega kaetud kogu lapse keha, kuid sünnihetkeks on ajalisel lapsel lootevõiet vaid kehavoltides, enamasti kaenlaaukudes ja kubeme piirkonnas. Lootevõiet ei pea pärast sünnitust maha pesema, vaid see hõõrutakse õrnalt lapse nahka.

Tervis
Sul on laktoositalumatus? Selle asemel, et piim täiesti menüüst välja jätta, proovi kaltsiumi ja D-vitamiiniga rikastatud riisi- või sojapiima. Juust ja jogurt (neid on aina rohkem saadaval ka laktoosivabana) on samuti hea kaltsiumiallikas ning sinu laps vajab seda tugevate luude ja hammaste arenguks.

Füüsiline aktiivsus
Tunnike enne trenni söö kerge eine – puuvili või peotäis kreekereid. Kui sa ei tarbi piisavalt kaloreid, tunned end letargilisena, võib esineda pearinglust ja nõrkust ning kehva enesetunde tõttu võid trenni hoopis pooleli jätta.

Vennad ja õed
Kui hakkad loote liigutusi tundma, siis jaga seda elamust kindlasti vanema lapsega. Tulevase õe või venna liigutuste tundmine muudab tulevased sündmused lapse jaoks reaalsemaks. Julgusta oma last oma kõhtu silitama millal iganes ta tahab oma nooremale õele-vennale tere öelda.

Kaksikud
Kaksikuid oodates vajad igapäevaselt ekstra 450-600 kcal. Lisakalorid võiksid tulla proteiini- ja kaltsiumirikaste toiduainete arvelt. Tervislike valikute hulka kuuluvad kindlasti madala rasvaprotsendiga jogurt, juust ja puuviljasmuutid.