Sinu laps
21. rasedusnädalaga on kätte jõudnud 6. raseduskuu ja lapse 19. elunädal. Esimeste elukuudega võrreldes lapse kasv aeglustub ja keha muutub proportsionaalsemaks. Tasapisi tekib ka rasvapolster. Lapsel hakkavad kasvama juuksed, kulmukarvad ja ripsmed, tekkinud on küüned.
Laps harjutab hoolega imemist ja esimesena satub talle suhu pöial. Uued oskused arenevad iga päevaga: laps suudab haarata nabaväädist ja panna sõrmi rusikasse, samuti teha gimasse.
Loode kaalub nüüd umbes 300-350 g. Tema seedeelundkond on juba piisavalt arenenud, et ta saab neelata lootevedelikku – see on lootele väga toitev jook, mis aitab tal kaalus juurde võtta. Neelamise harjutamine valmistab loodet ette söömiseks peale sündimist. Tänu loote keelel välja arenenud maitsmispungadele saab ta nüüd tunda maitset. Närvirakud töötavad täie hooga ja loote kõik viis meelt arenevad kiires tempos.
Tekivad jäävhammaste algeded, ta hakkab tegema esimesi hingamisliigutsui, avab ja suleb silmi. Tita liigutab end juba aktiivselt.

Sinu keha
Sinu emakas jätkab paisumist, tõustes juba nabast veidi kõrgemale. Tõenäoliselt on su enesetunne päris hea, vähemasti võrreldest hektilise 1. trimestriga. Iiveldus on möödunud, sa ei pea enam nii tihti tualeti vahet jooksma ning tunned üle pika aja jälle endas rohkem energiat.

Tervis
Tunned endiselt iiveldust? Pea nõu oma arstiga, kes võib sulle soovitada võtta lisaks B6 vitamiini kombineerituna foolhappe ja kaltsiumkarbonaadiga.

Füüsiline aktiivsus
Joo trenni ajal iga 15-20 min tagant piisavalt vett. Selge või helekollane uriin viitab, et kõik korras; tumedam uriin on märk vedelikupuudusest.

Paarisuhe
Pool rasedusest on möödas ja sinu libiido töötab täistuuridel, aga kasvava kõhu tõttu võib seks tunduda ebamugav. Proovi mugavamaid asendeid, näiteks ole pealpool või külje peal lusika asendis.

Kaksikud
Kõiki asju ei pea topelt ostma, välja arvatud põhivarustus nagu kärud ja auto turvaistmed.