Sinu laps
Laps on 24. rasedusnädalaks pikk ligikaudu 30 cm ja kaalub umbes 600-800 g. Tital kasvavad kulmud, ripsmed ja juuksed. Ta imeb näppu ja liigutab aktiivselt. Loode reageerib ema erinevatele meeleoludele, kuuleb ema häält ja tunneb selle ära ka pärast sündi. Emakas jõuavad lapseni madalad, ema südame ja soolestiku ning lapse nabaväädi tööst tingitud helid. Need ümbritsevad teda ööpäev läbi. Siiski ei osata veel täpselt öelda, millal laps neid helisid kuulma hakkab.Emakas kaitseb lapse tundlikku kuulmiselundit keskkõrvas olev vedelik. Samuti aitavad valjusid helisid summutada nii emaka seinad, lootevesi kui ka ema kõhukatted. Lapse arenev kuulmisvõime annab emale võimaluse üha enam temaga suhelda, näiteks laulda ja rääkida.
Kuuenda raseduskuu lõpuks on välja arenenud ka kompimismeel.
Loote nägu on juba välja kujunenud, silmad ja kõrvad asetsevad nende õiges kohas. Ta ei mahu enam emakas nii vabalt kukerpallitama nagu varem. Loode on väga vastuvõtlik kõigile häältele, liiga tugev heli võib teda tundideks rahutuks muuta.

Sinu keha
Kuna emakapõhi on tõusnud juba nabast kõrgemale, võivad su alakõhule hakata tekkima punakad venimistriibud. Neid võib tekkida ka rindadele ja puusadele. Kuna neid pole võimalik täielikult ära hoida, siis võib sind lohutada teadmine, et peale sünnitust muutuvad triibud heledaks või lausa nähtamatuks.

Mida teha ja mida mitte
Ereda päikesega kanna päikeseprille, kuna raseduse ajal on silmad valgustundlikumad.

Tervis
Kui sulle mingil põhjusel ei sobi praegune arst või ämmaemand – näiteks sinu mured ei ole piisavalt tähelepanu saanud – siis vaheta arsti. Pidev pingesolek oma tervise pärast ei mõju ei sinule ega kõhubeebile hästi. Kui sünnitus algab, pead end tundma enesekindlalt ja usaldama valitud ämmaemandat või arsti.

Füüsiline aktiivsus
Trenni tehes ära unusta trennieelset soojendust ja hiljem rahulikku mahajahtumist – see vähendab vigastuste ja venituste ohtu ning korrigeerib su hingamist ja südame löögisagedust.

Suhted
Ehkki oluline on partneriga koosolemiseks aega võtta, on sama oluline seda teha ka vaid iseenda jaoks. Kui lapsevanemateks saate, jääb oma isiklikeks ettevõtmisteks palju vähem aega – kasutage praegust momenti, kui seda aega veel on. Tehke mõlemad asju, mis teile meeldib – nii koos kui ka eraldi olles, ning võimaldage üksteisel ka oma hobidega tegeleda.

Vennad ja õed
Tulevasele vanemale õele või vennale võib 9 kuud tunduda väga pikk ootusaeg. Kui laps vahepeal ootamisest väsib, siis ärge mõnda aega teemat puudutage. Kui lapse huvi taastub, siis kaasake teda sündiva lapsega seotud otsustesse – näiteks mis värvi värvida tulevase beebi toa seinad.

Kaksikud
Kaksikute vahel on vaieldamatult tugev side, ent nad on samal ajal ka eraldi isiksused – austa seda. Tee neile eraldi beebiaja raamatud ja vali neile ka erinevaid asju.

Platsenta
Platsenta kujuneb täielikult välja viienda raseduskuu lõpuks. Platsenta kaudu saab laps vajalikke toitaineid, kuid see hoiab teda osaliselt ka kahjulike ainete ja haigustekitajate eest. Sellele vaatamata ei saa loota, et platsenta tagaks kaitse kõikide keskkonnas leiduvate kahjulike ainete ja bakterite eest. Näiteks läbivad seda alkohol, mõningad ravimid ja nikotiin.
Platsenta üks olulisi ülesandeid on toota rasedust hoidvaid ning raseduse lõpus sünnitust käivitavaid hormoone. Nii näiteks kasvavad östrogeenide toimel emakas ja emaka veresooned ning ka rindades piimanäärmed. Progesterooni ülesanne on hoida ära emaka kokkutõmbed, et laps saaks emakas kasvada. Kui lapse sündimiseks on aeg küps, alaneb ema organismis progesterooni tootmine ja suureneb östrogeenide tase. Platsenta kaalub sünnituse ajaks umbes 500 g.
Platsentale on omistatud tugevaid ravivõimeid. Näiteks on ajaloost teada, et seda on tarvitatud pärast sünnitust  esinevate verejooksude korral. Meie päevil võib tunduda platsenta raviks kasutamine ootamatu, kuid ajal, mil tänapäevaseid ravimeid ei tuntud, oli vanarahvas nutikas märkama platsenta raviomadusi.
Samuti on olnud kombeks platsenta maha matta, mõnikord istutati selle kohale ka puu. Vanarahvas arvas, et kui matta platsenta aeda, jääb laps ikka kodule lähedaseks. Kui aga matta platsenta koduaiast välja, ootavad teda ees rännuteed.