Sinu laps
Laps on ligikaudu 35 cm pikk ja kaalub 1000 g. Loode kogub nüüd jõudsalt rasvakihti, mis soojendab teda peale sündimist ning tema kopsud jätkavad arenemist. Tita teeb juba regulaarseid hingamisliigutusi. Samuti valmistub loote immuunsüsteem tööks väljaspool emaüsa. Loode on avastanud pöidlaimemise, mis aitab tugevada tema lõuapiirkonda ja valmistab teda ette rinnapiima imemiseks.
Nahk on kortsuline ja tumepunane ning silmad reageerivad valgusele. Ta keha on juba sümmeetrilisem.
Lootevett on selleks perioodiks ligikaudu 750 ml ning seda on piisavalt, et lapse liigutused oleksid sujuvad. Sel ajal on laps tavaliselt tuharseisus. Lähinädalatel pöörab enamik lapsi end ringi ja on sünnihetkeks peaseisus, mis on sündimiseks parim asend.

Sinu keha
Nüüd võid tunda ebaregulaarseid emaka kokkutõmbeid – kõht muutub umbes minutiks kõvaks ja ümaraks. See ei tohiks valu põhjustada, aga ebamugavust kindlasti. Neid nimetatakse Braxton-Hicks'i kokkutõmmeteks, mida paljud naised ajavad segamini sünnitegevuse algusega. Tänu nendele kokkutõmmetele võid aimu saada päris sünnitegevusest (ehkki sünnituse ajal on need palju tugevamad) ning kokkutõmmete eesmärk ongi emakat sünnituseks ette valmistada.

Mida teha ja mida mitte
Kui sind tabavad tujukõikumised, tunned end kurnatud ja segaduses, siis kirjuta emotsioonid endast välja ja pea päevikut. See aitab tunded jälle kontrolli alla viia. Hormoonide kõikuva taseme tõttu võivad su tujud väga kiiresti muutuda – ärevusest ülima rõõmuni – ning tundub, et neid polegi võimalik kontrolli all hoida.

Tervis
Kui soovid 2. ja 3. trimestril taas juukseid värvida, siis on tõenäoliselt seda nüüd ohutu teha; esimesel trimestril tasub seda igaks juhuks vältida.

Füüsiline aktiivsus
Aktiivne trennitegemine raseduse ajal hoiab sind tugevana, aga nn riskirasedatele võib see ohtlik olla. Pea arstiga nõu, kui sul on oht preeklampsia tekkeks, kui sa ootad mitmikuid, kui sul on oht enneaegsele sünnitusele, emakakaela puudulikkus või kui sul on olnud vaginaalset veritsust.

Paarisuhe
Esimest korda lapsevanemaks saamine tekitab hirmu ka kõige julgemates. Sul tekib nii väiksemaid (Oskan ma üldse õigesti mähet vahetada?) kui ka suuremaid (Kas ma oskan hoida oma last nii, et ta oleks terve ja kaitstud?) küsimusi. Iga kord, kui tunned, et see teema hakkab sul üle pea kasvama, jaga oma muresid ja hirme partneriga; ning kui tema on see, kes rohkem tuleviku pärast muretseb, lase temal rääkida. Oluline on teine pool alati ära kuulata.

Vennad ja õed
Kui praegune ja tulevane laps hakkavad ühte tuba jagama, siis küsi oma lapse arvamust, kuidas ta tahaks tuba ümber paigutada. Tekitage talle oma nurgake ning kinnitage talle, et ta ei pea oma noorema õe või vennaga kõiki oma asju jagama – päris oma koht ja asjad tekitavad talle turvatunde.

Kaksikud
Kaksikute ootajatel on kõrgenenud risk enneaegseks sünnituseks. Kuna järgmisest nädalast algab nn ohtlikum aeg, pea arstiga nõu hindamaks sinu riski enneaegseks sünnituseks ja vajadusel uuri ennetavaid meetmeid.