Sinu laps
Viljastatud munarakk hakkab imekiiresti poolduma (100 000 rakku minutis). Blastotsüst ehk vedelikuga täidetud lootepõieke, mis ei ole suurem nööpnõelapeast, jaguneb kaheks, millest üks pool areneb looteks ja teine pool kinnitub emaka seinale ning millest moodustub platsenta. Vaid mõne tunni jooksul peale viljastamist on kindlaks määratud tulevase lapse sugu, silmavärv ja isegi juuksestruktuur.

Sinu keha
Ehkki sa ei pruugi midagi erilist tunda, on nüüd kätte jõudnud sinu menstruaaltsükli keskpaik ning munarakust väljub küps munarakk, mis liigub edasi munajuhasse. Kui järgneva 24 tunni jooksul jõuab üks seemnerakk edukalt läbi emaka ja munajuha munarakuni ja sellest läbi tungib, toimubki viljastumine (keskmises seemnepurskes on 350 miljonit seemnerakku). Viljastatud munarakk hakkab jagunema identsete rakkude kogumikeks samal ajal, kui ta mööda munajuha emakasse liigub.

Mida teha ja mida mitte
Esimestest päevadest peale, mil saad teada lapseootusest, võiksid üle vaadata oma senised harjumused, nagu näiteks toitumine, puhkuse ja töö vahekord ning kehaline aktiivsus. Kui elustiil on tervislik, pole vaja seda muuta. Sellisel juhul saad raseduse kasvades vastavalt lapseootusest tulenevatele vajadustele oma elulaadi kohandada.
Kindlasti oleks nüüd vajalik võtta foolhapet, et vältida loote neuraaltoru defektide tekkimist. Eriti oluline aeg selles osas on 25. - 28. päev peale viljastumist, mil loote rakud kaarduvad üle teineteise ja moodustavad neuraaltoru. Kuna aga sel ajal ei ole paljud naised oma rasedusest veel teadlikudki,  on soovitav võtta 400 mikrogammi foolhapet päevas juba praegu.

Tervis
Juukselõikust ja triibutamist peetakse raseduse ajal üldiselt ohutuks, aga esimese trimestri ajal juuste värvimist siiski ei soovitata. Kodus tehtavad rasedustestid mõõdavad hCG (koorioni gonadotropiin) hormooni taset uriinis. Enamus teste näitavad tulemust umbes kaks nädalat peale ovulatsiooni toimumist, aga on olemas ka tundlikumaid teste, mida võib läbi viia juba kuus päeva peale viljastumist.

Füüsiline aktiivsus
Emaka suurenemisest tingitud rasedusaegsed seljavalud on naiste seas tavaline probleem. Kui aga tugevdada oma alakeha lihaskonda, saab seda vältida. Peale 1. trimestrit ei soovita arstid teha seliliasendis harjutusi, seega palu oma treeneril näidata, millised harjutused sobivad rasedale.

Paarisuhe
Käesolev nädal on lapse eostamiseks sobivaim. Kui sul on regulaarne 28-päevane menstruaaltsükkel, toimub ovulatsioon tõenäoliselt just sel nädalal. Valmistu romantikamaratoniks – ürita oma partneriga sel nädalal olla vahekorras vähemalt üle ühe päeva.

Vennad ja õed
Kas te plaanite perre kolmandat last? Pöörake rohkem tähelepanu oma keskmisele lapsele, kes võib kolme lapsega peredes tunda end kõrvalejäetuna. See võib tekitada temas omakorda ärevust ja puudulikku turvatunnet.

Kaksikud
Kui sel nädalal pooldub üks munarakk, siis hakkavad arenema ühemunakaksikud, kui viljastuvad kaks eri munarakku, sünnivad erimunakaksikud.