Sinu laps
Laps võtab kaalus väga kiirelt juurde ning pikkust on tal nüüd peaaegu 38 cm. Õhuke udusulekarv langeb tasapisi maha ning loote kulmud ja ripsmed hakkavad kasvama.

Sinu keha
Kingad, millega enne rasedust käisid, ei pruugi sulle enam jalga mahtuda. Aina raskemaks muutuv emakas põhjustab suuremat vere- ja vedelikuvoolu sinu jalgadesse, mille tulemuseks võivad olla paistes jalad. Emakas surub samuti maole, mistõttu tekib sul süües kiiresti täiskõhutunne. Tõsta jalad puhkuseks kõrgemale nii sageli kui võimalik ning kui ilm lubab, kanna sandaale.

Mida teha ja mida mitte
Koosta sünnitusplaan, kui sa seda juba teinud ei ole. Mõtle läbi, milliseid sünnitusasendeid soovid kasutada jne. Praegu on veel aega erinevate stsenaariumite läbimõtlemiseks, ehkki sünnitus võib lõpuks plaanitust ikkagi hoopis teisiti minna.

Tervis
Rasedatel võivad silmad olla palju tundlikumad, seda eriti valgusele – küsi silmaarstilt sobivaid silmatilku. Kui töötad arvutiga, siis anna silmadele tihti puhkepause. Kui kasutad kontaktläätsi, kanna neid lühemat aega kui tavaliselt.

Füüsiline aktiivsus
Vaagnapõhja harjutust saad teha kasvõi telekat vaadates või ajalehte lugedes. See harjutus tugevdab tupelihaseid ja aitab vältida rasedusaegset ja sünnitusjärgset uriinipidamatust. Harjutus on lihtne – leia üles lihased, mida kasutad uriini kinnihoidmiseks, tõmba need kokku ja lõdvesta, ja nii paarkümmend korda 1-2 korda päevas.

Vennad ja õed
Kui vanem laps on juba 5-6 aastane, siis võib temalt tõenäoliselt beebi saabumisel oodata valmidust igati kaasa aidata ja tita eest hoolitseda; väiksemad lapsed võivad olla sellisele muutusele tõrksamad ja ei mõista veel, mida tita saabumine perekonda endaga kaasa toob.

Kaksikud
On võimalik, et sünnitad tähtajast mitu nädalat varem, nagu mitmikute puhul tihti juhtub. Koosta hädavajalike tegemiste nimekiri ja järjesta ülesanded tähtsuse järgi; kriipsuta tehtud asjad läbi; juhul, kui peaksid varem sünnitama, siis usalda mõnda head sõpra, kes sinu eest tegemata ülesanded aitab lõpule viia.