Sinu laps
Lapse pikkus on ligikaudu 40 cm ja ta kaalub u 1600-2100 g. Loote naha alla on moodustunud rasvakiht, keha on muutunud ümaramaks. Ehkki loode toitub endiselt läbi nabanööri, on tema seedetrakt peaaegu täielikult välja arenenud. Samuti on tal arenenud juba välja kopsud, nahk on muutunud roosakamaks ja siledamaks. Ta näeb juba unenägusid, nagu võib järeldada nende kiiretest silmaliigutustest (REM-uni).
Kui veel raseduse 28. nädalal on tuharad ees 15–20% lastest, siis 32. rasedusnädala lõpuks on laps end enamasti alaspäi keeranud. Peaseis on sündimiseks parim asend, sest siis läbib lapse keha sünnitusteed oma kõige väiksema mõõduga. Korduvsünnitajatel võib see veel aega võtta. Siiski jääb 3–4% lastest sündimisel mitte pea-, vaid tuharseisu.

Sinu keha
Sinu emakas on tõusnud juba nabast 13 cm kõrgemale.  Nüüd võivad sind kimbutada taas vanad ja ka uued vaevused: piiratud hingamine, kõrvetised, väsimus, veenilaiendid ja kõhukinnisus.

Mida teha ja mida mitte
Kui hemorroidid sulle ebamugavust tekitavad, siis tea, et see on kolmandal trimestril väga tavaline vaevus. Leevendust saab külmast kompressist (pane puhta soki sisse purustatud jääd) või kasuta looduslikke hemorroidiravimeid nagu näiteks nõia-sarapuu lahust, käsimüügist saadavaid hemorroidikreeme või -küünlaid.

Tervis
Raseduse ajal vajad iga päev 60 lisagammi proteiini beebi normaalseks kasvamiseks ja arenguks (proteiinis leiduvad aminohapped on loote arengus  kesksel kohal). Selline kogus proteiini on näiteks kaardipakisuuruses tükis linnu-, looma-, sealihas või kalas. Kui eelistad lihale muid toiduaineid, siis vali piim, juust, jogurt, munad või maapähklivõi.

Füüsiline aktiivsus
Kohe, kui sul trennis hakkab pea ringi käima, istu toolile või põrandale ja hinga sügavalt. Harjutused tugevdavad su südant ja kopse ja valmistavad sind sünnituseks paremini ette, aga jälgi, et südame löögisagedus trenni ajal ei tõuseks üle 140 löögi minutis.

Paarisuhe
Sa ei ole seksist huvitatud? Oraalseks on raseduse ajal ohutu, aga vältige õhu sattumist tuppe – see võib sinu vereringesse tekitada õhumulli, mis ohustab nii sind kui last.

Vennad ja õed
Tee vanema lapse jaoks ootusaeg huvitaks – näiteks koostage saabuva beebi jaoks väljalõigete album, kuhu vanem laps saab kleepida pilte ja kirjutada mõtteid või kirja peatsele nooremale õele või vennale.

Kaksikud
Kui arsti sõnul võib su sünnitus alata tähtajast varem, kohtu mõne vastsündinute osakonna arstiga ja lase endale näidata vastsündinute intensiivraviosakonda, et saaksid end kurssi viia, mis enneaegse sünnituse korral toimub.