Sinu laps
Lapse kasv on aeglustunud. 36. nädalaks on ta 45 cm pikkune ja kaalub u 2500 g. Tema nahk on heledam ja karvakesed peaaegu kadunud.  Loode on täiesti välja arenenud. Kuid ta kasvatab jätkuvalt rasvakihti, mis hoiab teda peale sündi soojas ja aitab tal kehatemperatuuri reguleerida. Loote soolestik on täitunud esirooja ehk mekooniumiga.  

Sinu keha
Viimane raseduskuu valmistab sind jätkuvalt peatselt eesseisvaks suursündmuseks ehk sünnituseks ette. Eraldub limakork, mis on raseduse ajal olnud emakasuu ees kaitsemüüriks, emakakael muutub pehmeks ja laieneb. Ehkki need kõik on sünnitusele viitavad märgid, ei tasu veel haiglasse kiirustada – sünnitustegevuse alguseni võib aega olla veel mitu nädalat.

Mida teha ja mida mitte
Enne sünnitust võib sind tabada meeletu küürimishullus – vali selleks looduslikud ja ohutud puhastusvahendid.

Tervis
Kui su jalgadel on veenilaiendid, kanna tugisukki, väldi jalg üle põlve istumist ja liiga pikaajalist seismist.

Füüsiline aktiivsus
Kui trennitegemine osutub nüüd liiga vaevanõudvaks, jää pigem koju ja tee venitusharjutusi. Istu põrandal, vasak jalg välja sirutatud ja parem jalg kõrverdatud. Tõsta parem käsi üle pea ja siruta see kaarega samal ajal kui kehaga vasaku jala kohale kummardad ning ürita käega vasakut jalga puudutada. Siis vii käsi algasendisse tagasi ja korda harjutust teise kehapoolega.

Suhted
Pärast sünnitust saada arstile või ämmaemandale tänukaart ja lisa oma lapse foto.

Vennad ja õed
Nüüd ei tasu vanema lapsega ette võtta suuri rutiinimuutuseid nagu näiteks potilkäimise treenimine – juba praegu on lapsel piisavalt palju, millega harjuda.

Kaksikud
Paljud kaksikud sünnivad keisrilõikega – vii end arsti juures sellega seonduvaga kurssi, mida oodata ja kui pikk on taastumisperiood.