Sinu laps
Laps kaalub nüüd 2,2 kuni 4 kg ning kõik tema organsüsteemid on lõplikult välja arenenud. Lanugo ehk udukarvakesed ja lootevõie on nüüd lootelt suuresti maha tulnud – tegelikult neelab loode need koos lootevedelikuga alla ja tema keha muudab selle  tumedaks, tõrvataoliseks massiks, mida kutsutakse esmasroeks ehk mekooniumiks. Loote kopsud ja häälepaelad on valmis funktsioneerima – kuuled seda kohe, kui laps on sündinud.
Poisslastel laskuvad munandid munandikotti ning tütarlastel katavad suured häbememokad väikseid. Lapse soolde on moodustunud esiroe ehk mekoonium, mis tekib sinna neelatud lootevee seedimatutest osakestest.

Sinu keha
Võid nüüd sõna otseses mõttes kergemalt hingata, kuna lapse pea on järk-järgult sünnikanalisse vajunud ja seetõttu on su siseorganitel taas rohkem ruumi. See võib juhtuda paar nädalat või vahetult enne sünnitust või isegi sünnituse ajal. Mõned ebamugavused on siiski jäänud: võid suuremat survet tunda kubemes, reites ja põies.

Mida teha ja mida mitte
Kirjuta üles olulised telefoninumbrid ja pane nimekiri telefoni kõrvale – see võiks sisaldada näiteks lastearsti ja imetamisnõustaja numbreid.

Tervis
Õpi eristama valesünnitust sünnitusest: valesünnituse korral ei ole emaka kokkutõmbed regulaarsed ja ei muutu tugevamaks ja tihedamaks. Tihti kaovad kokkutõmbed, kui muudad kehaasendit, näiteks tõused püsti. Valesünnituse korral tunned kokkutõmbeid pigem kõhus, päris sünnituse alguses algavad valud seljast ja kiirgavad ettepoole.

Füüsiline aktiivsus
Puhka palju ja võta rahulikult – pead sünnituseks energiat koguma.

Paarisuhe
Kui oled praegu otsustanud mitte seksida, siis aitab füüsilist lähedust säilitada ka koos partneriga duši all käimine või üksteise masseerimine.

Vennad ja õed
Plaanige vanema lapsega, kes tuleb teda hoidma, kui sina haiglasse lähed. Võite näiteks teha plaani, et tuleb vanaema ja siis saavad nad koos näiteks loomaaeda või lastemuuseumisse minna; nii ootab laps rõõmuga põnevaid ettevõtmisi samal ajal, kui sina ära oled.

Kaksikud
Kui plaanid kaksikuid imetama hakata, siis harjuta nn jalgpalliasendit, mis kaksikute puhul hästi töötab – võta kumbki laps oma käsivarrele, nii et nende seljad on toetatud ja nende pead on sinu peopesades.