Sinu laps
Viljastunud munaraku korral östrogeeni ning progesterooni tootmine suureneb ja emakas valmistub lootele parimate tingimuste loomiseks, muutudes kohevaks ja pehmeks. Kui viljastatud munarakk pooldub, siis osad rakud kinnituvad emaka seinale ja neist saab platsenta ning ülejäänud rakkudest moodustub embrüo ehk loote alge. Kui rakud kinnituvad emaka seinale (pesastumine), käivitub naise organismis hCG (koorioni gonadotropiin) hormooni tootmine, mis aitabki rasedust tuvastada.

Esimese raseduskuu ehk neljanda rasedusnädala lõpuks on arenev laps kaks nädalat vana. Ta on ligikaudu 1 mm pikkune. Uue elu alge on kinnitunud emaka seinale ning ema vere kaudu saab ta eluks vajalikke aineid. Välja on arenenud kolm rakukihti, millest kujunevad elundsüsteemid ja elundid. Hakkab moodustuma platsenta.

Platsenta hakkab tootma ka rasedushormoone, milleks on näiteks juba raseduse varases järgus toodetav kooriongonadotropiin (hCG). Kooriongona dotropiini kindlaksmääramise teel uriinist on võimalik rasedustesti abil rasedust tuvastada.

Laps areneb sel ajavahemikul erakordselt kiiresti. Tema kasv emakas aeglustub alles kolmel viimasel kuul. Kui laps kasvaks edasi sama kiiresti nagu raseduse kahel esimesel kolmandikul, kaaluks ta eluaasta lõpuks ligi 90 kg.
Tänapäeval on teada, et lapse võimetele pannakse alus üsasiseselt ning sünd on küll oluline, kuid siiski vaid üks vaheetapp arengus.

Sinu keha
Sinu rinnad muutuvad hellaks ja suuremaks. Kui sa ei tea, et oled rase, võid neid tunnuseid pidada PMS-i sümptomiteks (menstruatsioonieelsed vaevused). Tegelikult on kõik esimesed raseduse tunnused sarnased menstruatsioonieelsete tunnustega – puhitus, kõhukrambid, seljavalu ja tujukõikumised.

Mida teha ja mida mitte
Lõpeta suitsetamine kohe, kui kahtlustad, et oled rase. Kui rase naine suitsetab, saab tema loode vähem hapnikku, mis omakorda aeglustab tema kasvu ja loode võib jääda alakaaluliseks. Rasedusaegset suitsetamist on samuti seostatud raseduse katkemise ja enneaegse sünnitusega.

Tervis
Kui helistad arstile vastuvõtuaja saamiseks, siis võiksid küsida ka foolhappe võtmise kohta (kui sa seda juba võtma pole hakanud – soovitav on seda igal juhul võtta juba ka enne naistearsti visiiti, kuna 5. - 10. rasedusnädal on otsustava tähtsusega loote neuraaltoru väljaarenemisel).

Füüsiline aktiivsus
Need ajad, mil rasedust peeti niiöelda õrnaks olekuks, mis eeldab voodis lamamist, on möödas. Mõõdukas füüsiline aktiivsus raseduse ajal on turvaline ja vajalik. Uuringud näitavad, et heas füüsilises vormis naistel on kergem sünnitus,  väiksem risk keisrilõikeks ning kiirem taastumine sünnitusest.

Paarisuhe
Isegi kui oled rasedust juba mõnda aega planeerinud ja oodanud, võite nii sina kui su partner raseduse teada saades tunda segaseid tundeid ja ebakindlust („Kas me ikka saame rahaliselt hakkama?“, „Kas me oleme üldse head lapsevanemad?“). Kinnitage üksteisele, et rasedusega seotud vastandlikud tunded on täiesti normaalsed ja te ei pea kogu aeg tundma tänutunnet ja õnnest särama.

Vennad ja õed
Kui peres juba kasvab lapsi, võib noorim laps kujuneda loomingulisemaks kui teised, kuna noorimal on võrreldes vanemate lastega rohkem aega iseendale ja vähem kohustusi, kuna vanemad lapsed on noorematele abiks. Noorimad lapsed on tihti lõbusad, seltskondlikud ja näitavad üles kiindumust.

Kaksikud
Viljakusravi tagajärjel on kaksikute sünd üsna tavaline nähtus, loomulikul teel sünnib väga harva korraga rohkem kui kolm last. Kaasaja katseklaasitehnoloogia võimaldab arstidel viljastatud munarakke paremini jälgida, et vältida võimalikku kolmikute-nelikute jne arenemahakkamist.