Sinu laps
Alles üks nädal on möödas sellest, kui õunaseemnesuurune embrüo kinnitus sinu emaka seinale, aga nädalaga on toimunud juba palju suuri arenguhüppeid. Platsenta ja nabanöör juba funktsioneerivad, varustades embrüot hapniku ja toitainetega. Hakkavad moodustuma imeväike süda, selgoog ja aju.
Teise raseduskuu ehk viienda rasedusnädala algul on laps kolm nädalat vana ning 4–5 mm pikkune.

Sinu keha
Kodus tehtav rasedustest kinnitab nüüd sinu rasedust! Väliselt ei ole märgata mingeid muutusi, küll aga võid end tavapärasest rohkem väsinuna tunda, sest loote kasvatamine nõuab palju energiat. Tavaliselt toimuvad kõige esimesed rasedusaegsed visiidid ja uuringud 6. ja 10. rasedusnädala vahepeal, nii et kui sa veel ei ole ämmaemanda juurde vastuvõtuaega kinni pannud, tee seda nüüd.
Kuna sinu kehas leiab aset ime – areneb uus inimene –, ei saa loota, et tunneksid end samamoodi nagu enne lapseootust. Sinu keha pakub nüüd turvalist kodu lapsele ja peab kohanema uute vajadustega.
Nii näiteks tõuseb sinu veremaht ligikaudu 1,5 liitrit, suureneb südame löögimaht ning pulsisagedus, intensiivistub neerude töö, paraneb organite verevarustus. Peale lapse kasvamise toimuvad kehas ka hormonaalsed muutused, mis avaldavad omakorda mõju enesetundele.
Emakas on pirnikujuline lihaseline elund, mis aeg-ajalt tõmbub kokku. Juba lapseootuse esimestest päevadest hakkab emakas kiiresti kasvama.

Mida teha ja mida mitte
Nüüd on õige aeg õhtusöögi kõrvale joodav klaas veini joomata jätta. Ehkki mõned eksperdid väidavad, et aeg-ajalt tarvitatav klaasike alkoholi tõenäoliselt lootele ohtu ei kujuta, ei tasu siiski riski võtta. Isegi kui loote arengu jaoks on 1. trimester kõige olulisema tähtsusega, ei pea muretsema, kui olete raseduse esimestel päevadel alkoholi tarvitanud, eriti enne embrüo kinnitumist emakasse.

Tervis
Kui sa ei ole veel rasedusaegseid vitamiine võtma hakanud, siis nüüd on aeg alustada. Isegi kui sinu toiduvalik on mitmekesine ja vitamiinirikas, võib sinu organismis siiski puudu olla teatud üliolulistest vitamiinidest nagu foolhape, kaltsium ja raud. Foolhape aitab ära hoida loote neuraaltoru defekte ja vähendada enneaegse sünnituse riski; raud on esmatähtis vere punaliblede tootmisel, mis varustavad verd hapnikuga; ja kaltsium aitab üles ehitada sinu lapse luid ja hambaid.

Füüsiline aktiivsus
Juhul, kui su füüsiline vorm enne rasestumist ei olnud kiita, pea liikumise koha pealt kõigepealt nõu oma arsti või ämmaemandaga. Trennitegemine  annab energiat, mis tuleb esimesel trimestril kindlasti kasuks, kuna paljud naised väsivad sel ajal väga kiiresti. Mõõdukas treenimine aitab kehal rasedusaegsete füüsiliste muutustega kergemini kohaneda. Kui alustad nullist, siis on turvaline alustada lühikestest jalutuskäikudest või valida mõni spetsiaalne sünnitusaegne treening.

Vennad ja õed
Teie peres kasvab juba üks laps? See võib mõju avaldada teie saabuva lapse isiksusele. Hiljem sündinud lastel on suurem kalduvus saada kunstnikeks, leiutajaks või mässumeelseks, nad on tõenäoliselt seiklushimulisemad ja julgevad erineda.