Sinu laps
Embrüo meenutab hetkel rohkem konnakullest kui inimest – loote eesajus moodustub kummalegi poole õõnes vars, millest arenevad välja väikesed silmamunade alged, moodustuvad silma sarvkesta ja läätse alged.
Alates 6. rasedusnädalast hakkab lööma lapse südamealge. Embrüo nüüd juba tuksuv süda ei ole suurem mooniseemnest. Pisike süda töötab ning pumpab verd mööda veresoonestikku. Süda lööb 140–150 korda minutis, st umbes kaks korda kiiremini kui täiskasvanul. Algelised vere punalibled ringlevad lootes ja koorioni hatu koes.
Loote aju ja selgoogu ühendav neuraaltoru sulgub neil nädalail. Neuraaltoru ühte otsa moodustub aju ja teise otsa selgoog. Kuna aju töö on vajalik teiste organite arenguks, siis on ülakeha alakehaga võrreldes suurem ja moodustab kolmandiku kogu keha pikkusest.
Lapsel on juba selgelt eristatavad pea ja kael, silmade, kõrvade, käte ja jalgade alged. Kehaga võrreldes on käed ja jalad tillukesed. Tekkinud on ninasõõrmed, keel, huuled ja piimahammaste alged.

Sinu keha
Rasedus veel välja ei paista, aga sa ise oled oma uuest seisundist päris kindlasti teadlik (tundlikud rinnad, pidev väsimus, tihedad tualetiskäigud). Köhides võib esineda veidike uriinipidamatust, mis tekib suureneva emaka survest põiele. Seda probleemi saab leevendada, kui käia tihti tualetis, kasutada kerget pesukaitset ja treenida mitu korda päevas vaagnapõhja lihaseid. Ole valmis, et sinu rinnahoidja suurus muutub rasedusega ning tõenäoliselt on kõige mugavam kanda rasedusaegset rinnahoidjat.
On naisi, kellele tähendab lapseootus vaid tasapisi kasvavat kõhtu, mis ei too kaasa suuri muutusi enesetundes. Ent on naisi, keda kimbutavad periooditi kõikvõimalikud vaevused, ning ka neid, keda vaevused saadavad terve üheksa kuu jooksul. Mõnele naisele ei valmista rasedusvaevused erilist muret, teine aga tajub neid väga ebameeldivate ja igapäevaelu segavatena.

Tervis
Võta end õigeaegselt ämmaemanda juures arvele ja käi regulaarselt kontrollis, siis on suurem tõenäosus, et laps sünnib tervena ja õigeaegselt. Lisaks sellele, et loobud halbadest harjumustest nagu alkohol, suitsetamine ja ravimid, peaksid kaitsma end võimalike infektsioonide vastu. Selleks pese tihti käsi seebi ja sooja veega, hoidu haigusnähtudega inimeste seltskonnast, lase kellelgi teisel puhastada koduloomade puure ja tühjendada kassi liivakasti. Paljud kassid on nakatunud toksoplasmoosi! Selle nakkuse võivad saada ka rasedad. See võib põhjustada lapsel geneetilisi defekte ja organite ning kudede arenguhäireid. Kui lased uurida oma vere antikehasid, saad teada, kas oled toksoplasmoosile immuunne või mitte.
Koeraomanik peaks pöörama tähelepanu tema õigeaegsele vaktsineerimisele ( eriti marutaudi  vastu).
Liha, kala ja mune söö ainult korralikult läbikuumutatuna ja väldi pastöriseerimata piima ja mahla.

Füüsiline aktiivsus
Kui oled arstiga nõu pidanud ja ta on andnud loa trenni tegemiseks, kasuta seda kindlasti ära. Regulaarne füüsiline aktiivsus aitab su kehal rasedusaegsete muutustega paremini kohaneda, väsimuse vastu võidelda ja innustab tegema tervislikumaid toiduvalikuid. Samuti tekib end liigutades hea tuju hormoone – endorfiine, mis aitavad tasakaalustada rasedusaegseid tujukõikumisi.

Paarisuhe
Palu oma partneril iga kuu sinust profiilis foto teha – pärast lapse sündi on kõhu kasvamise pilte südantsoojendav vaadata. Kui võimalik, käige raseduskontrollis koos partneriga – kui ta on koos sinuga loote südamelöökide tuvastamise juures või looteveeanalüüsi tehes sulle moraalseks toeks, võtab su partner rasedusest aktiivsemalt osa ja lapseootus muutub tema jaoks reaalsemaks.

Vennad ja õed
Isegi kui sul on soov tulevasele suurele õele või vennale uudiseid rääkida, et tulemas on uus beebi, on spetsialistide sõnul tark oodata seni, kui rasedus hakkab selgelt välja paistma, seda eriti juhul, kui olemasolev laps on alla 3 aasta vana.