Sinu laps
Loode on umbes 2 cm pikkune ja tema aju, selgoog, süda, neerud, maks ja kõht hakkavad oma kuju võtma. Aordiklapp ja bronhiaalklapid on südames juba selgelt eristatavad; süda on nüüd jagunenud paremaks ja vasemaks kambriks ning lööb ca 150 lööki minutis. Loote sõrmad ja varbad on veel veidi lestakujulised ja loote nahk kumab läbi. Laps on 8. rasedusnädalaks ligikaudu 4 cm pikk ja kaalub 15 g.

Sinu keha
Platsenta varustab loodet hapniku, proteiinide, suhkru ja rasvaga, mis on esmatähtis loote rakkude ehitamisel. Nüüd, kus sinu emakas on kasvanud umbes geibi suuruseks, võid aeg-ajalt alakehas ja külgedes tunda krampe – see on täiesti normaalne ja lootele ohtu ei kujuta.

Mida teha ja mida mitte
Nii nagu varasematelgi nädalatel, lase kellelgi teisel pereliikmel puhatsada koduloomade puure, et vältida kassi väljaheites sisalduda võivatel parasiitidel, mis põhjustavad toksoplasmoosi. Rasedale naisele on see ohtlik bakter, mis võib lootel põhjustada arenguhäireid, eriti juhul, kui bakteriga kokkupuude esines esimesel trimestril.
Samal põhjusel hoidu ka toorest või liiga vähe küpsetatud lihast – liha peab küpsema vähemalt 160 kraadi juures. Peale kokkupuudet toore lihaga pese käsi seebi ja veega.

Tervis
Iivelduse kontrolli all hoidmiseks hoia hommikul enne voodist tõusmist käeulatuses kreekereid ja söö päeva jooksul pigem tihti ja väikseid eineid kui harva ja suuremaid toiduportsjone. Hoolimata oma nimest võib hommikune iiveldus tabada sind kogu päeva jooksul. Õnneks kaob see tavaliselt teise trimestri alguses.

Füüsiline aktiivsus
Kui oled tavaliselt olnud regulaarne spordiklubi külastaja, siis nüüd võid veidi vabamalt võtta. Raseduse ajal tõuseb sinu südame löögisagedus ja rasedusaegne hormoon hCG kiirendab keha ülekuumenemist, nii et joo treeningu ajal piisavalt. Oluline on teha trenni nii, et sa hingeldama ei hakkaks.

Paarisuhe
Oled küll romantilises tujus, aga seksiks pole isu? Tuletage üksteisele meelde, et peale peatset lapsevanemateks saamist on teie omavahelises suhtes endiselt muudki – ning võtke endile kui paarile piisavalt aega koosolemiseks. Lesige koos lõõgastavas vannis, minge tihti välja sööma või vaadake õhtuti kodus koos toredaid filme lapsevanemateks olemisest.