Parim aeg rasedana lendamiseks on teine trimester. Siis on raseduse katkemise oht väike, kõht ei ole veel liiga suur ega sega tavapärast liikumist ja elu ning keha suudab muutustega hästi kohaneda. Esimesel trimestril on oht raseduse katkemiseks rõhuvahede tõttu suur, kolmandal trimestril võib rõhkude vahetumine esile kutsuda enneaegse sünnituse. Kindlasti räägib ka ämmaemand rasedale kõikidest ohtudest ja riskidest, anna talle teada, kui sul on plaan reisile minna.

Pika reisi jooksul saavad kõige rohkem koormust su jalad, mis sest, et sa tegelikult paigal istud. Et jalad liialt ei tursuks, tee iga poole tunni järel väike jalutuskäik. Kui võimalik, tõsta jalad üles ja tee pöiaringe, ära istu terve reisi ühes asendis. Kindlasti tuleb juba enne lennukile minekut ja ka reisi ajal juua piisavalt vett, sest lennukis on õhk väga kuiv. Väga pikki lende soovitatakse vältida.

Üldiselt on rasedana lendamine tänapäeval nii tavaline ja seda tehakse nii palju, et üleliia muretseda ei maksa, kinnitab Piirimäe.

Sama lugu on sportimisega. Kui oled alati trenni teinud, siis saad koormusi järk-järgult ja vastavalt oma enesetundele vähendades treenida kuni sünnituseni. Kindlasti ei ole rasedus õige aeg tippspordiga alustamiseks ja suurtel koormustel rassimiseks, kuid mõõdukas liikumine annab küll hea enesetunde ja on vägagi soovitatav.