Kolme lapse emana tean, et praegu on beebiootuse ajal palju suuremad võimalused endale sobivaid riideid leida, sest iga aastaga muutuvad rasedate riided üha praktilisemaks ja naiselikumaks. Rasedate mood on teinud hüppelise arengu naiselikkuse suunas. Sa ei pea ennast telgilaadesse kottkleiti peitma vaid võid julgelt oma kõhtu demonstreerida. Meie beebiootel emad armastavad üha enam ja enam mõnusast materjalist ja kauneid kleite, seelikuid ja värvilisi pluuse.

Mida jälgida rasedate rõivaste valikul?

1. Sa ei pea hakkama kandma kolm numbrit suuremaid riideid!

Esimene ja kõige positiivsem on rasedate rõivaste valikul see, et sa saad tavaliselt valida sama suuruse, mida kandsid enne rasedust. Ega sinu käed-jalad ju pikemaks ei kasva, lihtsalt kõht ja rinnad lähevad ümaramaks. Noh, võibolla veidi ka pepu. Kuid selle kõige juures pole vaja muretseda, sest enamikes moodsates rasedarõivastes kasutatakse puuvilla, viskoosi, elastaani. Just elastaan annab riietele venivuse. Samuti on rasedate riided modelleeritud täpselt kehakumerusi arvestades ning õige suuruse korral istuvad rõivad seljas hästi ja naiselikult.

2. Vali õiged lõiked

Selleks, et end raseduse ajal mugavalt ja kaunilt tunda, jäta kapinurka seisma kitsad raseduseeelsed teksapüksid ja lühike naba paljastav pluus. Kleidid ja pluusid vali nüüd rinnaaluse lõikega või kroogetega külgedel. Rinnaalused õmblused toovad esile naiselikkuse ja samas krooked loovad ruumi kasvavale kõhule. Sul on võimalus valida ka nö. kaks-ühes tooted: neid rõivaid saad kasutada nii raseduse ajal, kui ka pärast rasedust rinnaga toitmisel. Kas pole mitte mugav ja praktiline?

3. Rasedariided kasvavad ja kahanevad koos sinuga

Püksid ja seelikud vali pehme värvliosaga. Olemas on kõhu peale ulatuva trikooga või kõhualuse lõikega erinevad mudelid. Pigem võiks valida sellise mudeli, kus reguleeritav kumm jookseb selja tagant — sellisel juhul püsivad püksid kindlalt üleval, ei sooni kõhule ja samas on võimalus reguleerida enda riideid vastavalt kõhu kasvamisele. Suvel eelista pigem kõhualuse lõikega pükse ja seelikuid, talvel üle kõhu ulatuvaid riideid.

Sellel 2014 hooajal on peamised moesõnad: pehmed pastellid, mündiroheline, kaunid lillemustrid.

Mugavad ja ajatud teksapüksid, kitsad või sirged, prinditud mustriga roosad või energiat andvad mündirohelised, suviselt kollased ja klassikalised sinised — igaüks leiab moeka lahenduse oma kevadgarderoobi täiendamiseks.

Kleidid — ahvatlevad lillemustrid, rinnaaluses vöö, kontrastsed kandid kaeluses, külgedel kõhule ruumi andvad krooked ja elastsed kangad.

Ei saa me üle ega ümber ilma klassikalise trench-mantlita. Kas ajatu must, magus karamell või särtsakas apelsinikarva lahendus — me jumaldame seda kevadistel tuulistel päevadel ja suvistel jahedatel õhtutel.

Kõige magusam aga tänaste rasedate rõivaste juures on praktilisus. Sa saad neid rõivaid kanda ka pärast rasedust. Lihtsalt eemaldatav trikoo-osa pükstel, värvlis reguleeritav kumm või pehmelt langevad rinnaalused voldid kleitidel — kõik on võimalik.

Tunne oma beebiootuse aja kaunist välimusest rõõmu, sest rasedus on naiselikkuse sümbol ja säramise aeg.