USA-s populaarne komme teha kõhukale sõbrannale „beebipidu” on mürinal meile jõudnud. Kuidas vahvat koosviibimist korraldada?

Üllatus!

Merilin Meite (27) sõbranna Annika Auuliku (26) üllatus-beebipeol said kokku lapseootel ema sõbrad, kes varem lähedalt tuttavad polnudki. Plaani kaasati ka peategelase elukaaslane. „Algusest peale tundus meile loomulik, et see peab olema just nimelt üllatuspidu. Beebipeo mõte ongi see, et rase sõbranna ei peaks ise midagi tegema ning et teised hoolitsevad kõige eest ja poputavad teda,” selgitab Merilin.

Enamus ideid tuli Pinterestist. Lisaks aitas veel Google ja mõne tüdruku varasem kogemus beebipidudega. Merilin peab vahvaks ka seda, et kuigi kõik sõbrannad polnud varem omavahel tuttavad, siis korraldamise käigus ja peopäeval olid kõik nagu vanad sõbrad.

Üks sõbranna valmistas ette mitu ägedat tegevust. „Alustuseks palus ta meilt kõigilt vanu beebipilte ja peol pidime ära arvama, kes on pildil. See oli üllatavalt raske,” jutustab Merilin. „Mängisime ka rasedate Aliast. See tähendab, et laual oli hunnik raseduse, sünnituse ja emadusega seotud sõnakaarte ning me pidime neid üksteisele seletama ja ära arvama. Muidugi olid ka tüüpilised babyshower’i mängud nagu beebi­püreede proovimine ja kinnisilmi mähkme vahetamine. Magusad beebipüreed kiitis Annika heaks ja lubas need lõpuni ära süüa. Nuku mähkimisega nii hästi ei läinud – nukk sai mähkme alguses tagurpidi ümber.”

Merilin muigab, et kui ta enne peole minekut kodust minema sättis, küsis mees, et milleks nukku mähkimismänguks kaasa võtta – las pisipoeg Uku teeb Annikale korraliku „üllatuse” ja ongi praktika käes!

Ebausk mõttetu

Tänaseks pooleteisekuuse Oskari ema Annika sõnul püüdis ta esimesel trimestril rasedust varjata – siis on kõik veel nii habras. „Selleks ajaks, kui pidu toimus, polnud aga sünnituse tähtajani enam palju jäänud ja kõik teadsid rasedusest, seda polekski saanud enam varjata. Miks siis mitte pidutseda? See oli tõeline üllatus minu kõige kallimatelt – mul ei olnud õrna aimugi nende plaanist ja endal poleks olnud mahti pidu korraldada. Lapse ootus on nii suur sündmus, seda võiks kindlasti mingil moel tähistada ning oma õnne ja rõõmu lähedastega jagada!”

Loe värskest numbrist, kuidas sõbrannale tore beebipidu teha!