Ka paljud teised kuulsad naised on hakanud tasapisi sõna võtma. Beyoncé, Mariah Carey ja paljud teised on rääkinud läbi elatud nurisünnitustest, Sarah Jessica Parker viljatusest (ta kasutas surrogaatema, nagu ka Nicole Kidman, Kim Kardashian jt), Céline Dion jt kunstlikust viljastamisest. Eestlanna Marin (36) lisab: “Istusime hiljuti mehe ning tuttava paariga ilusas pealinna restoranis, paistsime ilmselt edukad ja elu sõiduvees, tegelikult rääkisime pool õhtut kõik oma kujuteldavatest tulevikulastest!” Ei tohi eeldada, et paaril pole lapsi, sest nad ei viitsi või ei taha... 

“Iga kuu, kui päevad algavad, siis nutad, oled pettunud ja proovid alla suruda hirmu, et ei saa kunagi lapsi. Kolleegid ja tuttavad küsivad, et kuidas siis titetegu ka läheb. See on piin! Kujuta ise ette, mis tunne on iga kord vastata, et ikka veel pole!” ütleb Geidi (32). "Omavanuste “proovijatega” rääkides näen, kui paljusid abinõusid me kasutame, et lapsi saada. “Ma ei hoia enam läpakat süles, ei tarvita alkoholi, kohvi, võtan spetsiaalseid vitamiine…”

Marin: “Ja võib juhtuda, et sa hakkad igasuguseid asju kartma – äkki ma ei peaks lendama, solaariumis, talisuplemas või raskes trennis käima? Kannad ka soojemapoolse ilmaga pikemat sulemantlit, sunnid meest D-vitamiini võtma ja enne “titetegu” pornot vaatama, sest uuringud näitavad, et see pidavat tugevamad “ujujad” tagama. Ja siis tulevad pidevalt uudised järgmistest asjadest, mis viljakusele kehvasti mõjuvad, nagu mingi kemikaal hambapastas või joogamatis!” Kuna kõikuv veresuhkrutase teeb halba hormonaaltasakaalule ja seeläbi viljakusele, siis toitub ta nüüd süsivesikutevaeselt, nn Vahemere dieedil on ka Marini mees.

Toimetas Kerttu Jänese

Loe põhjalikku lugu triibupüüdjate püüdlustest ja arsti soovitusi.