„Sünnituse juures on kõige olulisem turvalisus ja selle nimel töötame iga päev, et kõik riskid oleksid maksimaalselt maandatud. Perede jaoks on mugavus ja privaatsus vähemalt sama olulised, seepärast on hea meel, et saame seda oma patsientidele senisest enam pakkuda," sõnas naistekliiniku juhataja dr Lee Tammemäe.

Uute perepalatite valmimise vajaduse tingis sünnitajate rohkus, mille üle on ITK ämmaemandatel loomulikult hea meel. 2014. aastal nägi siinsete ämmaemandate kaasabil ilmavalgust 74 paari kaksikuid - toimus 3798 sünnitust, millest sündis 3872 last.

Ämmaemandusjuht Vivian Arusaar tunneb heameelt selle üle, et ITK Sünnitusmaja on üha enamatele naistele koht, kuhu tulla. Seda nii esma- kui korduvsünnituse puhul. „Oleme ääretult rõõmsad, et meie juurde tullakse ja seda enam on põhjust rõõmustada, et meil on nüüdseks perepalateid rohkem kui kunagi varem - kokku 24 palatit. Hea on tunda, et oleme usaldatud ja saame pakkuda rõõmsaid hetki üha enamatele, et meil on olemas võimalused aitamaks ka keerulisemates olukordades sünnitajaid. Eelistame perekeskset, lapse ja tema vanemate lähedust toetavat hoolduspõhimõtet ning tulles vastu paljude sünnitajate soovidele, oleme koos uute perepalatitega loonud võimaluse, kus seal saab olla koos ema-isaga terve pere, see tähendab, et ka vanemad õed-vennad."

Keskhaigla Sünnitusmaja kui Eesti vanim sünnitusteenust pakkuv haigla tähistas eelmise aasta oktoobris 210. juubelit. Tegemist on tänasel päeval naiste seas hinnatud kaasaegse, turvalise ning loomulikku sünnitust pooldava sünnitusmajaga.

Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab sel nädalal 230. juubelit, mis annab märku haigla kestvusest ja järjepidevusest.